
Volkswagen'den enflasyonun altında maaş zammı
Almanya'nın en büyük sendikası IG Metall, Volkswagen ile şirketin Almanya'daki 6 fabrikasında çalışan yaklaşık 125 bin işçinin ücretlerinin yüzde 8,5 artırılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.
IG Metall tarafından yapılan açıklamada, Volkswagen ile şirketin Almanya’daki 6 fabrikasında çalışanların ücretlerine yapılacak zam oranı konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.
Buna göre, söz konusu fabrikalarda çalışan yaklaşık 125 bin işçinin ücretleri gelecek haziran ayından itibaren 2 yıllık dönemde yüzde 8,5 artırılacak.
Söz konusu çalışanların ücretleri Haziran 2023'ten itibaren yüzde 5,2 ve Mayıs 2024'ten itibaren yüzde 3,3 artacak. Ayrıca enflasyona karşı işçilere Mart 2023 ve 2024'te iki taksitte 3 bin avroluk vergisiz ödeme yapılacak.
Almanya'da yıllık enflasyon, enerji ve gıda fiyatlarındaki artışlarla ekimde yüzde 10,4'e çıkarak 1951'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaşırken, söz konusu ücret artışının resmi enflasyon oranının altında kalması dikkati çekti.
Bu arada, IG Metall, temmuzda Volkswagen’in 125 bin çalışanı için ilk yıla ilişkin olarak yüzde 8'lik bir ücret artışı talep etmişti.
Öte yandan, Avrupa ülkeleri, yüksek enerji, kira ve gıda fiyatlarının etkisiyle artan yaşam maliyetleri nedeniyle grevlerle karşı karşıya bulunuyor. Bu yüzden, Avrupa'da sendikalar, tarihi yüksek enflasyon karşısında daha yüksek ücret talep ederken, işverenler ise artan ham madde ve enerji maliyetlerini gerekçe göstererek direnmesi de dikkati çekiyordu.
Volkswagen, gelecekte sadece elektrikli otomobil üretecek
Volkswagen, madencilik sektörüne girmeyi planlıyor
Volkswagen, Rusya'daki fabrikası için alıcı arıyor
Volkswagen'den 20 milyar dolarlık batarya yatırımı
Volkswagen ve Bosch'tan otonom sürüş işbirliği
Volkswagen CEO’sunun 2025 hedefi Tesla
İlgili Haberler
Otomotiv sektörü en yüksek mayıs ayı ihracatını gerçekleştirdi
OİB'in açıkladığı verilere göre otomotiv sektörü en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.
İşte mayısta en çok satılan otomotiv markaları
Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında geçen ay satışlarda ilk 3'te Fiat, Opel ve Peugeot markaları yer aldı.
Ankara'da, bugün bazı yollar trafiğine kapatılacak
Ankara Valiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni nedeniyle bugün bazı yollar trafiğe kapatılacağını duyurdu.
Çip krizi bitti şimdi sıra işgücü açığında
Çip krizini atlatıldığını söyleyen Opel CEO'su Florian Huettl, şimdi de sektörde nitelikli işgücü açığı oluştuğunu ve bilgi teknolojileri alanında uzman arayışının olduğunu...
YORUMLAR (0)