Volkswagen’e ırkçı reklam suçlaması!

Volkswagen’e ırkçı reklam suçlaması!

access_time22 Mayıs 2020 13:52
Alman otomobil üreticisi Volkswagen, sosyal medyadaki bir reklamı nedeniyle ırkçılık tartışmalarının hedefinde. Şirket söz konusu reklamı yayından kaldırırken, bir de özür açıklaması geldi.

Volkswagen’in yeni nesil Golf modeli için yayınladığı reklam, yoğun şekilde ‘siyah beyaz ayrımı, köleliğe atıfta bulunma ve aşağılama’ nedeniyle ırkçılık suçlamaları getirirken, şirketin yönetim kurulu üyesi Jürgen Stackmann, resmi olarak özür diledi.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Stackmann, “Hiç savunulacak bir yanı yok. Video çok yanlış ve katlanılamaz. Utanıyoruz ve buna bir açıklama getiremiyoruz. Sadece, bunun nasıl olduğunu araştırmak için daha fazla çaba gösterebileceğimizi söyleyebilirim” dedi.

BİRDEN FAZLA MESAJ VAR

Sosyal medyada yer alan 10 saniyelik reklamda, siyahi bir kişinin üzerine doğru giden ‘O’ işareti yapılmış bir çift el, adamı arabanın önünden alıp üzerinde ‘Petit Colon’ yazan bir yere sokuyor. ‘Der Neue Golf’ (Yeni Golf) yazısı çıkana kadar ‘NEGER’ (Zenci) harfleri bir anlık ekranda beliriyor.

Reklam, ırkçı mesajlar açısından sadece bununla kalmıyor. Petit Colon kölelik ticaretini andıran, o dönemin kolonileştirme kuruluşları arasında yer alıyor. Ayrıca ‘O’ işareti de, ABD'li ırkçıların kullandığı sembol. Amerikalı White Power isimli aşırı sağcı örgüt, bununla birbirlerine selam veriyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)