Waymo'nun otonom araçlarında sürücü şartı aranmayacak

Waymo'nun otonom araçlarında sürücü şartı aranmayacak

access_time31 Ekim 2018 12:19
Google'in çatı şirketi Alphabet'in sürücüsüz otomobil birimi Waymo, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde araç içinde şoför olmadan sürücüsüz araç (otonom) testi yapma izni aldı

Google'in çatı şirketi Alphabet'in sürücüsüz otomobil birimi Waymo, ABD'nin Kaliforniya eyaletinden araç içinde sürücü olmadan test sürüşleri yapma izni aldı. Otonom araçlarda bugüne kadar acil durumlar için bir sürücü bulunması şartı aranırken, ilk kez Waymo'nun sürücüsüz araçlarında herhangi bir kimsenin bulunması zorunlu olmayacak. Waymo'nun aldığı iznin, otonom araçların yaygınlaşmasını ve ticarileştirilmesini hızlandıracağı ifade ediliyor.

Waymo, aldığı izin ile sürücüsüz araçlarını gerçek trafik şartlarında test etme imkanına kavuşmuş oldu. Öyle ki, şirket sürücüz araçlarını otoyollar, caddeler ve sokaklar olmak üzere kamuya açık tüm alanlarda testini yapabilecek. Waymo'nun toplam 36 araçlık otonom filosu, test sürüşlerinde en fazla 100 kilometre hızla seyredebilecek.

15 MİLYON KİLOMETRE YOL KAT ETTİ

Yaklaşık 10 yıldır sürücüz otomobil testlerini sürdüren Waymo, otonom sürüşe sahip araçları ile bugüne kadar 15 milyon  kilometreden fazla yol kat etti. Silikon Vadisi'nin de yer aldığı Kaliforniya sınırları içinde otonom otomobillerini test eden 60 firma bulunuyor. Bu firmaların Waymo dışındaki hepsinde, testler sırasında sürücünün bulunması şart koşuluyor.

Waymo'nun otonom testleri Jaguar'ın elektrikli aracı I-PACE ve Chrysler Pacifica Hibrit marka modelleri ile yürütülüyor. Mart ayında Uber'in otonom test aracı, Arizona'da bir kadına çarparak ölümüne sebebiyet vermişti. Olay sonrası söz konusu araçların güvenliği tartışma konusu oldu.(Habertürk)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)