YHT’ye yatırım dopingi

YHT’ye yatırım dopingi

access_time17 Nisan 2016 15:39
TCDD'nin 2016 Yılı Yatırım Programı'ndaki ödeneklerinin yüzde 38'i yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine gidecek.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünün, 2016 Yılı Yatırım Programı ödeneklerinin yaklaşık yüzde 38'i yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine harcanacak. Bu yıl devam eden yüksek hızlı ve hızlı tren projeleri için yaklaşık 2 milyar liralık yatırım gerçekleştirilecek.

AA muhabirinin, 2016 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı hesaplamalara göre, TCDD'ye 5,3 milyar lira, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek diğer demiryolu projelerine 4 milyar lira olmak üzere demiryolu ulaştırmasına bu yıl toplam 9,3 milyar liralık yatırım yapılması öngörülüyor.

En fazla ödenek Ankara-İzmir YHT hattına

Bu yıl TCDD'ye ayrılan yatırım bütçesinin önemli bir bölümü yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine gidecek. Yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine 2016'da yaklaşık 2 milyar liralık yatırım yapılacak. Bir başka ifadeyle TCDD'nin yatırım ödeneğinin yüzde 38’i yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine harcanacak.

Söz konusu projeler içinde en fazla ödenek, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı için ayrıldı. Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattında 633 milyon lira yatırım yapılması öngörülüyor. Türkiye'nin devam eden en önemli hızlı tren projelerinden olan Ankara-Sivas ve Kayseri-Yerköy YHT hatları için de bu yıl 380 milyon liralık yatırım planlanıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)