Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40
Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek
Yılbaşı tatili dolayısıyla yer değiştirecek 8 milyon yolcu için otobüs firmaları alarma geçti.
 Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşı tatili dolayısıyla yolculukların 29 Aralık Salı günü yoğunlaşacağını ifade ederek, "Ekonomik kriz ve kış dönemine denk gelmesi nedeniyle yılbaşı tatilinde vatandaşlar, tatil yöreleri yerine genellikle kısa ve uzun mesafe yolculukları tercih etti" diye konuştu.

Vatandaşların uzun mesafede uçağı, kayak turizminde de özel araçlarını tercih ettiklerini dile getiren Yıldırım, otobüs biletlerinin tükendiğini ancak yılbaşı tatili yolculuğunda tercihi otobüs olanlar için D1 ve D4 kapsamında 29 Aralık Salı ve 4 Ocak Pazartesi günleri için 4 bin 500 ilave sefer konulacağını söyledi.

Türkiye genelinde 353 otobüs firmasının 8 bin 500 otobüsle hizmet verdiğine, normal günlerde 22 bin olan otobüs seferi sayısının yılbaşı, bayram ve tatil dönemi gibi özel günlerde 27 bine kadar çıktığına dikkati çeken Yıldırım, yılbaşı dolayısıyla günlük 800 bin, toplamda ise yaklaşık 8 milyon yolcuya hizmet vereceklerini ifade etti.

Yılbaşı tatili için bilet almayı düşünen vatandaşların acele etmesini isteyen Yıldırım, korsan bilet konusunda da uyarıda bulundu. Yıldırım, "Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüslerin firmalarından bilet alsın. Tatil dönüşünde sıkıntı yaşanmaması için biletlerin gidiş-dönüş şeklinde alınmalarını öneriyoruz" dedi.

- "Bilet fiyatlarında artış yok"

Bilet fiyatlarına zamlı tarife uygulanacağı yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Yıldırım, "Bilet fiyatlarında değişiklik yok. Firmaların yüzde 30'a varan oranlarda indirim yapma imkanı var ancak tatil sezonlarında uygulamıyorlar. Bu nedenle bilet fiyatlarına zam yapılmış gibi algılanıyor. Otobüs firmaları, genellikle mayıs ayının ikinci yarısında arz-talep dengesine göre bilet fiyatlarını artırır" ifadelerini kullandı.

Yılbaşı tatili dolayısıyla yollarda yoğun trafik akışı olacağını anımsatan Yıldırım, yolculara, kış şartlarını da dikkate alarak gerekli tedbirleri almaları uyarısında bulundu. ARİFE YILDIZ ÜNAL / A.A
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02

Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi

Alkollü araç kullanmanın cezası artıyor

Alkollü araç kullanmanın cezası artıyor

access_time27 Aralık 2015 10:47

TŞOF Başkanı Apaydın, yeni yılda alkollü araç kullanmanın cezasının 844 lira olacağını açıkladı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)