Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan'da sona eriyor

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan'da sona eriyor

access_time22 Mart 2023 11:12
Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Nisan itibarıyla sona erecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuluyor. Söz konusu yetki, Bakanlıkça valiliklere de devredilebiliyor.

Araçların denetimi, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılıyor. Kurala uymayan araç sürücülerine idari para cezası kesiliyor.

Bu kış 1 Aralık 2022'de başlayan kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması, 1 Nisan Cumartesi günü sona erecek.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda kış lastiği denetimi

 

LASİD'den kış lastiği kullanım önerileri

 

Uzmanlar uyardı: Kış lastiği takmadan yola çıkmayın

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta çifte zam yolda

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta çifte zam yolda

access_time08 Haziran 2023 08:48

Dün 1,36 lira zam gelen motorin grubuna yeni bir zam haberi daha eklendi. 9 Haziran cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin ve benzine zam bekleniyor.

Şampiyonlar Ligi finali için bazı yollar trafiğe kapatılacak

Şampiyonlar Ligi finali için bazı yollar trafiğe kapatılacak

access_time07 Haziran 2023 13:08

İstanbul'da 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi finali nedeniyle 7-11 Haziran'da bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Tesla Model 3'lere vergi teşviki

Tesla Model 3'lere vergi teşviki

access_time06 Haziran 2023 22:56

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlar vergi teşvikinden yararlanabilecek

Motorine zam geliyor!

Motorine zam geliyor!

access_time06 Haziran 2023 08:37

Geçen hafta benzine gelen zamların ardından motorinde 7 Haziran çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,36 lira zam bekleniyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)