Tatile çıkacaklara güvenli yolculuk önerileri

access_time18 Temmuz 2014 09:31
3 / 5
Sürüş ergonomisine dikkat edin

Uzun süreli yolculuklarda oturuşa ve sürüş ergonomisine dikkat etmek gerekiyor. Ergonomik bir sürüş sayesinde uzun süre araba kullanmaktan kaynaklanabilecek bel, sırt ve boyun ağrıları engellenebiliyor.

Yola çıkmadan önce koltuk ayarlarını mutlaka yapmak gerekiyor. Koltuğa oturduğunuzda vücudunuz ile koltuk arasındaki temasın en yüksek düzeyde olması önem taşıyor. Dolayısıyla koltuğun sırt kısmının dik, sürücünün kalçasının ise koltuğun sırt ve oturak kısmının ortasına sıkışmış olması lazım. Bacakların içi koltuğun zeminiyle temas halinde durmalı. Eğer araç içi aksamlarla bu ayarlamalar yapılamıyorsa, araç koltuğu ile uyumlu bel desteği edinerek vücut ergonominizi destekleyebilirsiniz.

Araç kullanırken oturuşunuzun yanı sıra direksiyonu nasıl tuttuğunuza dikkat etmeniz konforlu ve güvenli bir sürüş açısından önem taşıyor. Düzgün bir tutuş için kollarınızı hafif açılı bir biçimde uzattığınızda, bilekleriniz direksiyonun üzerine konulabilecek uzaklıkta olmalı. Bu sayede dönüşleri dirseklerinizi hafifçe bükerek kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca direksiyonu tamamen çevirdiğinizde kollarınız çapraz pozisyondayken bile omuzlarınızın koltuktan kalkmaması gerekiyor. Uzatılan ve gerilen kollar çabuk yorulacağından sürücü direksiyondaki titreşimleri hissedemez ve bu da sürüş güvenliğini riske sokabilir. Gerilmeyi engellemek için bacaklarınız dizlerinizden bükülmüş konumda olması lazım. Ancak dizlerinizin konsolun ya da direksiyonun altına temas etmemesi önem taşıyor. Böylece olası bir kaza anında yaralanmayı en aza indirmeniz mümkün.
 
folder_openEtiketler

İlgili Galeriler

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

access_time15 Mayıs 2024 08:47

ABD'nin, Çinli elektrikli araçlara uyguladığı tarife oranını bu yıl yüzde 25'ten yüzde 100'e çıkaracağı bildirildi

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

access_time14 Mayıs 2024 11:41

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikasına inşaat izni verildi

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

access_time14 Mayıs 2024 08:05

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir canlı yayında Togg'un Avrupa pazarına çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Kacır, "Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya...

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

access_time13 Mayıs 2024 17:19

Çin'de nisan ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı döneminde göre arttığı bildirildi.