4 araçtan biri sigortasız ve muayenesiz

4 araçtan biri sigortasız ve muayenesiz

access_time19 Mayıs 2013 12:40
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, sigortasız ve muayenesiz dolaşan araçların fazlalığını böyle açıkladı...
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafikte bulunan yaklaşık 17 milyon 191 bin araçtan 4 milyonunun sigortasız ve muayenesiz dolaşmasının tek sebebinin muayene ve sigorta ücretlerinin yüksek olmasından kaynaklandığını söyledi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafikte bulunan yaklaşık 17 milyon 191 bin araçtan 4 milyonunun sigortasız ve muayenesiz dolaşmasının tek sebebinin muayene ve sigorta ücretlerinin yüksek olmasından kaynaklandığını söyledi.
Palandöken yaptığı açıklamada, trafikteki her dört araçtan bir tanesinin sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirterek, “Sigorta şirketleri zarar ettiklerini ileri sürerek sürekli olarak fiyat artışına gidiyorlar. Zorunlu olduğu için trafik sigortalarının fiyatlarının serbest olarak belirlenmemesi gerekir. Bu fiyatları kesinlikle devlet vatandaşın ödeyeceği gücü oranında belirlemelidir. Sigorta ve araç muayene ücretleri halkımızın geliri ile orantılı olursa herkes sigortasını ve aracının muayenesini yaptırır, kimse de zarar etmez” dedi.
SİGORTA VE MUAYENE ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ
Ülke genelinde 17 milyonu aşkın çeşitli modelde araç olduğunu anlatan Palandöken, “4 milyon aracın sigortasız ve muayenesiz trafikte dolaşması demek her 4 araçtan birisinin kurallara uymadığı anlamına gelmektedir. Ancak, bu insanların çoğunluğu isteyerek değil, ücretlerin yüksekliği ve ekonomik bakımdan sıkıntı içerisinde olduklarından sigortasız ve muayenesiz trafiğe çıktıkları kesin. Bunun için yapılması gereken tekrar ediyorum sigorta ve muayene ücretleri acilen düşürülmelidir” diye konuştu.
FENNİ MUAYENESİ GECİKEN ARAÇLARA AYLIK YÜZDE 5 ORANINDA CEZA KESİLİYOR
Palandöken, “Fenni muayenesi geciken araçlara aylık yüzde 5 oranında ceza kesiliyor. Bu tutar yıllık yüzde 60’ı buluyor. Yıllık enflasyonun yüzde 6,2’lere düştüğü, yıllık faizin yüzde 4,6’lara düştüğü bir dönemde bu ceza insafsızlıktır. Geçici görevle yurt dışına giden çok sayıda vatandaş otomobilini garaja kapatıyor. Bu süre zarfında araçlarda kullanılmıyor. Vatandaş, aracını garaja çekmiş ve hiç kullanmamış. Ancak, garajdaki otomobile aylık yüzde 5 ceza işliyor. Bu kabul edilebilir bir uygulama değil” diye konuştu
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

access_time15 Mayıs 2024 17:41

Togg'un yeni modeline incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sayıda bakan eşlik etti.

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Engelliye dört koldan destek

Engelliye dört koldan destek

access_time15 Mayıs 2024 11:48

Yurt içinden satın alınan taşıtlarda engellilere ÖTV avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engellilerce, 5 yılda bir defaya mahsus...

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

access_time15 Mayıs 2024 08:47

ABD'nin, Çinli elektrikli araçlara uyguladığı tarife oranını bu yıl yüzde 25'ten yüzde 100'e çıkaracağı bildirildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)