Akaryakıt devinden flaş Türkiye açıklaması

Akaryakıt devinden flaş Türkiye açıklaması

access_time27 Haziran 2015 08:42
Fransa merkezli Total’in Türkiye’den çıkma kararı sonrası İngiliz şirketi BP, zarar etmelerine rağmen Türkiye’de büyümeye kararlı olduğunu açıkladı
BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen, akaryakıt fiyatlarına müdahale, kur ve regülasyonların etkisiyle Türkiye’de şu anda zarar ettiklerini; ancak büyüme stratejilerini korudukları pazarda bu yıl 40 yeni istasyon yatırımı planladıklarını bildirdi. BP Türkiye Akaryakıt’ın Doğuş Otomotiv ile akaryakıt alımlarına ilişkin hayata geçirdiği işbirliği projesinin tanıtım toplantısı sonrası Reuters’ın sorularını yanıtlayan Thomsen, zorlu bir pazar olan Türkiye’nin büyüme potansiyeli nedeniyle cazibesini koruduğunu; ancak büyümenin pazardaki oyuncaların kârına yansımamasının sıkıntı yarattığını belirtti.

Thomsen, “Ciro büyüse de, kârımıza aynı şekilde yansımıyor. BP olarak kâr hedefimizin altındayız. Şu anda kâr edemiyoruz, zarar yazıyoruz. Bu yıl karşılaştığımız öngörülemeyen zorluklara rağmen BP olarak Türkiye pazarındaki büyüme stratejimizi koruyoruz. Bu yıl öncelikle bayi sözleşmelerinin yenilenmesine odaklanacağız. Bunun yanı sıra 2014’e paralel şekilde, bu yıl da 40 yeni istasyon yatırımı planlıyoruz” dedi. BP Türkiye Akaryakıt’ın 647 istasyonu bulunuyor. Şirketin pazar payı ise yüzde 9 seviyesinde.

TP Petrol’e zamanı gelince bakabiliriz
Thomsen, özelleştirme kapsamına alınan TP Petrol Dağıtım ile ilgilenip ilgilenmedikleri sorusuna, “Şu an yorum için çok erken. Zamanı gelince bakabiliriz. Bir pazar oyuncusu olarak, finansal ve operasyonel olarak uygun olması ve bizim stratejimizle örtüşmesi durumunda fırsatları değerlendirebiliriz” cevabını verdi. Thomsen, önceliklerinin bayi sözleşmelerinin yenilenmesi olduğunu dile getirdi. İşbirliğine ilişkin toplantıda verilen bilgiye göre, Doğuş Otomotiv’in bireysel müşterileri, BP’den her akaryakıt alımında yüzde 3 oranında hediye akaryakıt kazanacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

access_time14 Mayıs 2024 11:41

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikasına inşaat izni verildi

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

access_time14 Mayıs 2024 08:05

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir canlı yayında Togg'un Avrupa pazarına çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Kacır, "Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya...

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

access_time13 Mayıs 2024 17:19

Çin'de nisan ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı döneminde göre arttığı bildirildi.

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

access_time13 Mayıs 2024 11:18

Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)