Akaryakıtta fiyat endişesi

Akaryakıtta fiyat endişesi

access_time14 Ağustos 2013 18:30
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulundu...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mısır’daki olayların enerji fiyatlarına etkisini değerlendirirken, “Petrol iletimi açısından siyasi istikrarsızlığın sonucunu görürüz. Libya olayları, dünyadaki petrol fiyatlarının yüzde 10 etkilemişti. Bu bölgede oluşan siyasi istikrarsızlık, Türkiye olarak bizdeki akaryakıt fiyatlarını olumsuz etkiliyor” dedi.
Bakan Yıldız, özel bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Mısır’da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Yıldız, bu gelişmelerin üzüntücü olduğunu ve sessiz kalınmaması çağrısında bulundu. İnsanlığım Mısır’da bir sınav verdiğini belirten Yıldız, “İnsanlık buna sessiz kalırsa bizim Mısır’ı da insanlığı da tabuta koyup gömmemiz lazım. Türkiye her zamanki gibi doğru duruşunu ortaya koydu” dedi.
AKARYAKIT FİYATLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Mısır’daki olayların enerji fiyatlarına etkisi de değerlendiren Taner Yıldız, şunları söyledi:
“Petrol ve doğalgaz gibi kaynakların en hızlı etkilendiği konu siyasi istikrarsızlıktır. Petrol üretimi açısından değil ama petrol iletimi açısından siyasi istikrarsızlığın sonucunu görürüz. Libya olaylarında, oradaki 1 milyon varil petrol üretimi azaldığında, dünyadaki petrol fiyatlarının yüzde 10 etkilendiğini gördük. Bu bölgede oluşan siyasi istikrarsızlık, Türkiye olarak bizdeki akaryakıt fiyatlarını olumsuz yönde etkiliyor.”
ELEKTRİKTE KAYIP-KAÇAK AB’DEN DÜŞÜK
Konuşmasında elektrik özelleştirmelerine de değinen Taner Yıldız, 21 elektrik dağıtım şirketinin, önümüzdeki günlerde yapılacak devirlerle birlikte toplam 13 milyar dolarlık bir bedelle özel sektöre devredileceğini söyledi. Özel sektörün dağıtım hizmetlerini devralmasının, bu konuya olumlu tesiri olacağını ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dicle ve Van bölgesini hariç tuttuğumuzda Türkiye’nin AB ortalamasından daha düşük bir kayıp kaçak oranı var. 2015’in sonuna kadar ümit ediyorum ki, bu iki bölgede de ciddi performans sağlarız. Özel sektöre devredilen Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi, vatandaşa elektrik borcunuzun faizlerini almayacağım diyerek 650 milyon liradan vazgeçti. Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi’nin tarımsal sulama abonelerine indirim girişimini destekliyoruz, bu çağrıya vatandaşlarımız kulak vermeli.”
TANAP’A 9 FİRMA BAŞVURDU
İsrail'le işbirliği konusunda, hükümetler arası resmi bir temas olmadığını açıklayan Yıldız, TANAP’ta ise ön yeterlilik için 9 firmanın başvurduğunu belirterek, “TANAP’ta 1800 km uzunluğunda ve 2 milyon tonluk boru hattı ihalesinin Türk firmaları tarafından yapılıyor olması, ekonomi ve istihdam açısından yararlı olur” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)