Amazon, sürücüsüz araç teknolojileri geliştiren Zoox'u satın aldı

Amazon, sürücüsüz araç teknolojileri geliştiren Zoox'u satın aldı

access_time27 Haziran 2020 09:45
Online alışveriş devi Amazon'un, sürücüsüz araç teknolojileri geliştiren Zoox'u satın aldığı bildirildi

Dünyanın en büyük çevrim içi alışveriş şirketlerinden Amazon, sürücüsüz araba teknolojileri geliştiren Zoox şirketini satın alacağını duyurdu.

6 yıl önce kurulan Zoox, otonom araçlarla çalışan bir taksi uygulaması geliştirmeyi hedefliyor. Satışın ne kadara mal olduğu bilgisini paylaşmayan Amazon, şirketin merkezden ayrı olarak faaliyetlerini sürdüreceğini duyurdu.

Amazon'un perakende satış müdürü Jeff Wilke, "Yetenekli Zoox ekibinin önümüzdeki yıllarda hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Hedef sürücüsüz teslimat mı?

Diğer yandan Amazon'un alımdaki amacı da merak konusu oldu. Uzmanlar, dev şirketin sürücüsüz araç üretiminden ziyade sürücüsüz teslimat sistemleri geliştirmeye odaklanacağını düşünüyor.

Otonom araç sektöründeki gelişmeleri takip eden uzman Sam Abuelsaid, "Amazon muhtemelen bu platformu kendi var olan teslimat filosuna ek veya alternatif olarak uyarlamaya çalışacaktır" yorumunda bulundu.

Amazon ise bu yorumlara doğrudan cevap vermeyerek, Zoox'un "tam otonom ve kullanışlı bir araç geliştirerek taşımacılığı değiştirme" hedefleri doğrultusunda çalışacağını söyledi.

Perakende satış hizmetleri sunan Amazon, yıllardır kendi teslimat sistemi üzerine yatırım yapıyor. Bu amaçla uçaklar satın alan şirket, bazı havalimanlarında da aktarma merkezlerine sahip.

Amazon ayrıca depolarda ürünlerin tasnifini kolaylaştırmak için otonom cihaz ve robotlar kullanıyor. Zoox'un geliştirdiği teknolojiler ise Amazon'un ağını, üreticiden tüketiciye uzanan bir zincir haline getirme imkanı sunabilir.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

access_time13 Mayıs 2024 11:18

Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

access_time12 Mayıs 2024 10:21

İstanbul Üsküdar’da düzenlenecek İstanbul'u Koşuyorum Asya Etabı Koşusu ve Şişli'deki Bizim Sokak etkinliği nedeniyle bugün bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

access_time11 Mayıs 2024 15:34

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 4 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

access_time11 Mayıs 2024 14:37

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde yapılacak onarım çalışmaları nedeniyle bölgede ulaşım tek şeritten sağlanacak.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)