Azerbaycan’ın Zırhlısı Hummer’a Karşı

Azerbaycan’ın Zırhlısı Hummer’a Karşı

access_time02 Ekim 2020 14:50
Top Gear arşivinden, Azerbaycan ordusu tarafından kullanılan Marauder Zırhlı Personel Taşıyıcı’nın bomba testi görüntüleri çıktı. Üstelik Hummer ile karşılaştırılıyor.

Otomobil dünyası programlarından Top Gear, geçmişte çok ilginç testler yaptı. Bunlardan biri de, Hummer ile Marauder’i bomba testine soktukları programdı.

Programda her iki aracın altına da bomba yerleştirildi. İlk önce patlatılan Hummer bombanın etkisiyle hurdaya dönerken, Marauder’in sadece arka lastiği patladı. İlk şoku atlattıktan sonra da yoluna devam etti.

Hummer, ABD tarafından üretilen ve yine ABD ordusunda kullanılan bir zırhlı personel taşıyıcı. Bununla birlikte sivil versiyonları da mevcut. Marauder ise Güney Afrikalı Paramount Group tarafından üretilen ve personel taşımak amacıyla kullanılan bir araç. Bazı Asya ve Afrikalı ülkeler tarafından askeri amaçla kullanılan araçi, Azerbaycan ordusunun envanterinde de yer alıyor.

4.5 ton malzeme taşıyabilen Marauder’in gövgesi 8 kiloluk bombaya dayanıklı. Tekerlekleri ise 14 kiloluk bombaya kadar direnç gösterebiliyor. Ayrıca koltuklarında da patlamaya karşı özel önlemler bulunuyor. Sürücü de dahil olmak üzere 10 kişilik kapasiteye sahip. (Otomobilhaber)

Sıfır araç fiyatları görenleri şaşırtıyor! İşte markaların en pahalı araçları...

Tesla 2021 yılında Hindistan pazarına girecek

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

access_time11 Mayıs 2024 15:34

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 4 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

access_time11 Mayıs 2024 14:37

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde yapılacak onarım çalışmaları nedeniyle bölgede ulaşım tek şeritten sağlanacak.

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

access_time11 Mayıs 2024 13:58

İçişleri Bakanı Yerlikaya, trafik ekiplerince 2-9 Mayıs tarihleri arasında 1 milyon 896 bin 66 araç denetlendiğini açıkladı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

access_time10 Mayıs 2024 17:13

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şarj istasyon sayısını artırmak için harekete geçti. Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Supercharger isimli şarj istasyon ağını 500...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)