Barcelona ile işbirliği 10 ülke kazandırdı

Barcelona ile işbirliği 10 ülke kazandırdı

access_time08 Nisan 2016 05:29
Barcelona ve Arda ile kapsamlı anlaşmaya imza atan Lassa, son bir yıllık sürede başta İspanya olmak üzere birçok ülkeden yoğun ilgi gördü
Sabancı grubu şirketlerinden Brisa’nın lastik markası Lassa, FC Barcelona’nın dört branşta tüm salon takımlarının yanı sıra, Arda Turan’ın kişisel sponsorluğunu bundan bir yıl önhce üstlendi. Lassa markası o günden bu yana küresel alanda adımlarını hızlandırdı. 

Cumartesi günü Barcelona ile Real Madrid kulüpleri arasında oynanan “El Clasico”ya bir grup gazeteciyle birlikte giden Brisa’nın Pazarlama Müdürü Murat Bozfakıoğlu, burada yaptığı sohbette, Barcelona işbirliğiyle birlikte 10 yeni ülkeyle daha iş yapmaya başladıklarını söyledi. Bozfakıoğlu, böylece Türk markasının bayrağını dalgalandırdığı ülke sayısının 70’e ulaştığını ifade etti. 

“Barcelona anlaşmamız sonrası, başta İspanya’da erişim sağlayamadığımız bölgeler olmak üzere, dünyanın farklı ülkelerinden bizimle birlikte iş yapmak isteyen grupların sayısında ciddi artış yaşandı. Bu çıkışta Ortadoğu ülkelerinin ağırlığı hissediliyor” diyen Bozfakıoğlu, sponsorlukla birlikte Lassa’nın global marka olma yolunda önemli bir yol kat ettiğini söyledi.

Lastikler büyümeye başladı

İstatistiklere bakıldığında Avrupa’da bin kişiye 500 araç düşerken bu sayı Türkiye’de 150 civarında. Bu seviyeyi lastik üreticileri, ‘Türkiye’de endüstrinin yüksek büyüme potansiyeline sahip olduğu’ şeklinde yorumluyor.
Öte yandan Türkiye pazarında binek Otomobil lastiklerinde bir değişim yaşanıyor. Bundan beş yıl önce binek lastik pazarının yüzde 70’i küçük jantlar iken, şimdi bu oran çok daha düşük oranlarda. 14 inç cephesinde bir geçiş süreci yaşanıyor, 15 ve 16 inç janta yönelim var.

‘Stratejik adımlar’ atılıyor...

Dünya lastik pazarı 1.7 milyar adede ulaşırken, Türkiye lastik pazarı 2015 yılında bir önceki seneye göre yüzde 9.4 büyüme göstererek yaklaşık 22.1 milyon adet olarak gerçekleşti. Brisa 2015’i bir önceki yıla göre adetsel olarak yüzde 3’ün üzerinde artışla tamamladı. Grubun toplam satış performansına bakıldığında, 2015 yılında, 2014’e göre, satış adetlerinde yüzde 2.3 yükseliş görüldü.
Brisa’nın iş planlarını ve gelecek hedeflerini değerlendiren Bozfakıoğlu, “2016’da da hedeflerimize ulaşmak üzere adım adım stratejilerimizi planladık ve bu sene de Brisa’yı hedeflerine taşımak üzere ilerliyoruz” diye konuştu.
 
Milyarlık iz bırak!

Dünyanın en popüler futbol kulüplerinden  FC Barcelona’nın dünya çapında 1 milyardan fazla kişiye erişimi olduğu tahmin ediliyor. 
İmzaladığı sponsorluk anlaşmasıyla Lassa markası da 4 yıl boyunca Barcelona aracılığıyla 1 milyar kişiye erişmeyi hedefliyor. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

access_time11 Mayıs 2024 15:34

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 4 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

access_time11 Mayıs 2024 14:37

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde yapılacak onarım çalışmaları nedeniyle bölgede ulaşım tek şeritten sağlanacak.

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

access_time11 Mayıs 2024 13:58

İçişleri Bakanı Yerlikaya, trafik ekiplerince 2-9 Mayıs tarihleri arasında 1 milyon 896 bin 66 araç denetlendiğini açıkladı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

access_time10 Mayıs 2024 17:13

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şarj istasyon sayısını artırmak için harekete geçti. Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Supercharger isimli şarj istasyon ağını 500...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)