Bosch’tan İstanbul  trafiğine teknolojik çözümler

Bosch’tan İstanbul trafiğine teknolojik çözümler

access_time03 Haziran 2014 15:50
Bosch, İstanbul trafiğine çare olacak teknolojiler üzerinde çalıştığını duyurdu
Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılı değerlendirmesinin yanı sıra, Bosch teknolojilerinin gelecekte tüketicilerin hayatlarına getireceği kolaylık ve konforu da gözler önüne serdi. Otomotiv, dayanıklı tüketim malları, sanayi teknolojileri, enerji ve bina teknolojileri olmak üzere dört ana sektörde faaliyet gösteren Bosch, İstanbul trafiğine çare olacak teknolojiler üzerinde çalıştığını duyurdu.

Türkiye’de ilk Bosch Fabrikası’nın hizmete girmesinden bu yana  42 yıl geçtiğini belirten Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, Bosh’un İstanbul trafiğine yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bosh İstanbul trafiği için çalışıyor

Sıfır kazaya giden yolda 2020 yılında yüksek derecede otonom sürüş ve 2025 yılı itibarıyla da tam otonom sürüş dediğimiz sürücülerin yolcu olacağı döneme girilecek. 2025 vizyonu çerçevesinde otonom sürüşe giden yolda önemli aşamalar kaydeden Bosch’un 0-60 km arasında, yarı otonom sürüş imkanı sağlayan “yoğun trafik destek sistemi”ne sahip otomobiller 2015 yılında trafikte olacak. Böylelikle sıkışık trafikte, dur kalk şeklinde yol alan sürücüler, otomobile hiçbir müdahalede bulunmadan farklı işlerle meşgul olabilecekler.

Volkswagen AG ile birlikte Braunschweig, Oxford ve Parma üniversitelerinin işbirliğiyle Bosch’un üzerinde birlikte çalıştığı otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım vale parking projesi önümüzdeki yıl tamamlanıyor ve 10 yıl içinde hayata geçmesi planlanıyor. Yine bu projede sensorlar ve Bosch teknolojileri iş başında. Yollarda “Bağlanabilirlik” sadece verimlilik ve konforu değil, aynı zamanda güvenli sürüşü sembolize de ediyor.

Otomobil teknolojilerinde yaşanan tüm gelişmelerin temel amacının sıfır kazaya ulaşmak olduğunu söyleyen Steven Young “İstatistiklere göre yılda 1.2 milyar insan trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Bu kazaların yüzde 90’ının sebebi ise sürücü hataları. Yani tam otonom sürüş teknolojisi insanların hayatlarını kurtaracak” dedi. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

access_time13 Mayıs 2024 17:19

Çin'de nisan ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı döneminde göre arttığı bildirildi.

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

access_time13 Mayıs 2024 11:18

Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

access_time12 Mayıs 2024 10:21

İstanbul Üsküdar’da düzenlenecek İstanbul'u Koşuyorum Asya Etabı Koşusu ve Şişli'deki Bizim Sokak etkinliği nedeniyle bugün bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

access_time11 Mayıs 2024 15:34

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 4 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)