Bu teker elektrik üretiyor

Bu teker elektrik üretiyor

access_time10 Mart 2015 14:18
Geleceğimizin otomobilleri hakkında herkesin beklediği iki şey var: Bu araçlar elektrikli ve sürücüsüz olacaklar
Yani şu anda kullandığımız tüm mobil elektronik cihazların kronik bir sorunu, araçlarımızı da vuracak (hatta şu anda Amerika ve Avrupa’da elektrikli araçlar bolca kullanıldığından vurdu bile): Şarj!

Neyse ki derdi veren teknoloji, dermanını da geciktirmiyor. Tahmin edilen o ki, bu araçlar kendi elektriklerinin bir kısmını üreterek, kullanıcılar için bu meseleyi bir nebze olsun hafifletecekler. Peki araçlar bunu nasıl yapacak? Öncelikle, elektrikli araçlar için yolların geliştirilmekte olduğunu belirtmekte fayda var. Bunun haricinde ilk akla gelen, güneş panelleri. Daha önce, araç camlarına yerleştirilebilen ve neredeyse görünmez olan güneş panellerinin geliştirilmekte olduğu haberleri gelmişti. Yeterince estetik olduğu takdirde, bu panellerin aracın ön kaputuna, tavanına ve arkasına yerleştirilebileceği de öngörülebilen bir şey. Böylelikle gün boyu araç, kendini şarj edebilecek.

Peki bu ne kadar yeterli?

Elbette -en azından- çalışan bir prototip olmadan, bu konuda bir yorum yapmak mânâsız. Ancak araç üzerindeki diğer ekipmanların da elektrik üretmeye başlıyor oluşunu görmek güzel. Bundan sonra karşımıza neler çıkar bilmiyoruz ama, şimdiki elektrik üreten parçamız tekerler!Goodyear’ın geliştirdiği ve şu anda -takdir edersiniz ki konsept- olan bu tekerler, sahip olduğu termoelektrik ve piezoelektrik materyallerle birlikte ısı ve basıncı elektriğe dönüştürüyor! Böylelikle araç, hareket hâlindeyken ya da güneş altında, tıpkı güneş panellerinde olduğu gibi durduğu yerden elektrik üretebiliyor!
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Avrasya Tüneli'ne dev zam

Avrasya Tüneli'ne dev zam

access_time16 Mayıs 2024 11:40

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine 16 Mayıs 2024 tarihi itibariyle zam geldi. Tünelin tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 80 TL'den 112 TL'ye...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

access_time15 Mayıs 2024 17:41

Togg'un yeni modeline incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sayıda bakan eşlik etti.

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Engelliye dört koldan destek

Engelliye dört koldan destek

access_time15 Mayıs 2024 11:48

Yurt içinden satın alınan taşıtlarda engellilere ÖTV avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engellilerce, 5 yılda bir defaya mahsus...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)