Chang'in İzmit uçuşu!

Chang'in İzmit uçuşu!

access_time15 Nisan 2015 14:47
Hyundai Assan'ın eski CEO'su, Koreli devin Global Başkanı oldu
Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nın kapasitesinin 1.5 milyar TL yatırımla 220 bin adede çıkmasında önemli bir rol oynayan eski CEO'su Won-Shin Chang, Hyundai Motor Company'nin Global Operasyonlar Başkanı oldu. Koreli şirketin yüzde 90'ını yönetmeye başlayan Chang'in en gözde ülkesinin Türkiye olması da gelecek yeni yatırımlar için büyük avantaj yarattı.

Pazartesi günü Otoyaşam'da yabancılar için Türkiye'de görev yapmanın daha doğrusu Türkiye deneyiminin uluslararası arenada basamakları hızlı çıkmak adına çok kritik önem taşıdığını yazmıştık ki, arkasından büyük bir atama geldi. Koreli otomotiv devi Hyundai'nin Türkiye'de Kibar Holding ile ortak olduğu Hyundai Assan'ın ağustos ayında ayrılan eski CEO'su Won-Shin Chang, Hyundai Motor Company'nin Global Operasyonlar Başkanı olarak atandı. Yani Hyundai'nin Kore dışındaki tüm operasyonları Chang'e bağlandı. Bir başka şekilde ifade etmem gerekirse, Kore'nin ihracatının yüzde 20'ye yakını Hyundai'den oluşuyor. Chang hem bu ihracatın hem de tüm dünyadaki faaliyetlerin tek sorumlusu olurken, şirketin faaliyetlerinin yüzde 90'ını yönetmeye başladı. Chang'in üstünde sadece Hyundai'nin patronu ve CEO bulunuyor. Kısa sürede 3'üncü adam olan Chang'in bir sonraki CEO olmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

TÜRKİYE EN GÖZDE ÜLKESİ

Won-Shin Chang'in bu önemli başarısında Türkiye'nin daha doğrusu İzmit'in rolü ise çok büyük. 2011 yılı Ocak ayında Hyundai Assan'a CEO olarak atanan Chang, bu sürede Türkiye'de Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ile birlikte önemli işlere imza atarak, fabrikanın kapasitesini 1.5 milyar TL yatırımla iki katından fazla artırıp 220 bin adede çıkarttı. İzmit’i Hyundai’nin küçük otomobil üretim üssü haline getiren Chang yeni i20 ve yeni i10 üretimiyle merkezden büyük övgü aldı. Kibar'la birlikte uyumlu bir ikili olan Chang, Türkiye sevdası nedeniyle 2 yıllık görev süresini de 4 yıla kadar uzattı. Hyundai'nin en tepesindeki Eui-Sun Chung ile çok yakın mesai içinde olan Chang'in bugün en gözde ülkesi Türkiye. Açıkçası Türkiye'yi evladı gibi görüyor ve bunu her konuşmasında dile getiriyor. Sonuçta, Chang Türkiye operasyonunu büyütüp gözde yaparken, Türkiye'deki operasyonda Chang'in kariyerinde önemli bir sıçrama tahtası oldu.

31 YILDIR HYUNDAİ’DE

1958 yılında Kore'de doğan Won-Shin Chang, lisans eğitimini Kore Üniversitesi'nde İletişim Fakültesinde tamamladıktan sonra 1984 yılında Hyundai Motor Company bünyesinde çalışmaya başladı. 2003-2007 yılları arasında Hyundai Motor Hindistan'da Satış ve Pazarlama Ekibi'nde yönetici olarak görev aldıktan sonra Kore'ye geri dönen Chang, hemen ardından Hyundai Motor İspanya'da CEO'luğa atandı. Burada 2009 ve 2010 yıllarında görev yaptıktan sonra 2011 yılı Ocak ayında Hyundai Assan'a CEO olarak atandı. Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nın kapasitesini ikiye katlayarak 220 bin adede çıkmasında önemli bir rol oynayan Chang, yaklaşık 4 yıl sonra Ağustos 2014'te önce Hyundai Motor Company'nin denizaşırı ülkelerdeki satışından sorumlu olarak Kore'ye geri döndü. 2015 Nisan ayı başı itibariyle de Hyundai Motor Company'nin Global Operasyonlarından Sorumlu Başkan olarak atandı. Chang’in sadece 9 ay görev yaptığı denizaşırı ülkeler satış direktörlüğüne ise Hyundai Avrupa Başkanı B.K Rhim getirildi.

Chang: En kaliteli üretim Türkiye'de

WON Shin Chang, Türkiye'den ayrılmadan önce Türkiye'de B sınırından bir SUV üretimi için çalışmalar yapıyordu. Chang, yeni modelle ilgili merkezi ikna etmeye çalıştıklarım belirterek, "Türkiye'de üretilen modellerin kalitesi, Hyundai dünyası içinde en iyisi diyebilirim. Bu bizim şansımızı çok artırıyor" ifadesini kullanmıştı. Chang'in bu açıklamasının ardından geçtiğimiz mart ayında düzenlenen Cenevre fuarında, 2016 başında B-SUV modelinin üretileceği resmi olarak açıklandı. Bununla da kalmayıp, C sınıfında yer alacak yeni bir model için yeni bir fabrika da gündeme geldi. Şimdi Chang'in global operasyonların başına gelmesi bu ihtimalin yüzdesini artırıyor.

Kibar: Gurur duydum

KİBAR Holding ve Hyundai Assan ™ Yönetim Kurulu Başkam Ali Kibar, Won-Shin Chang Global Operasyonlar Başkanı olarak atanmasıyla ilgili olarak, "Gurur duydum" açıklamasını yaptı. Kibar, Türkiye'de görev yapan tüm Koreli yöneticilerin döndükten sonra önemli göreve geldiğini belirterek, "Bu Türkiye'nin önemini de gösteriyor. Bugün Hyundai'nin yönetiminde Türkiye'ye ilişkin pozitif yaklaşım var. Çok zor süreçlerden geçtik ama bugün önemli bir noktaya geldik. Chang'in yeni görevi bizim için bu gelişimimize daha fazla katkı sağlayacaktır" dedi. (Emre ÖZPEYNİRCİ)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Engelliye dört koldan destek

Engelliye dört koldan destek

access_time15 Mayıs 2024 11:48

Yurt içinden satın alınan taşıtlarda engellilere ÖTV avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engellilerce, 5 yılda bir defaya mahsus...

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

access_time15 Mayıs 2024 08:47

ABD'nin, Çinli elektrikli araçlara uyguladığı tarife oranını bu yıl yüzde 25'ten yüzde 100'e çıkaracağı bildirildi

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

access_time14 Mayıs 2024 11:41

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikasına inşaat izni verildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)