Chery'den umduğumuzu bulamadık

Chery'den umduğumuzu bulamadık

access_time05 Kasım 2013 10:05
Otomotiv sektörünün duayenlerinden Mermerler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer'den ilginç açıklama.
Mermerler Grubu, iş dünyasında Türkiye’ye getirdiği Mazda, Chery gibi otomobil markalarıyla tanınıyor. Mermerler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, bugün gelirlerinin önemli kısmını gayrimenkul ve kiralarından elde ettiklerini belirtiyor. Mermer, yakın dönemde çok değerli bölgelerde en az 150 milyon dolarlık otel, ofis, konut ve hastane projesini hayata geçirmeyi planlıyor. Otomotivde son dönemde hayal kırıklıkları peş peşe gelse de heyecanını yitirmediğini söyleyen Mermer, “Türkiye’ye Çin’den yeni otomotiv markalarıyla uçak getireceğim” diyor.
Yüksel Mermer, iş dünyasında otomotiv denince ilk akla gelen isimlerden biri. Bugün de TOBB Otomotiv Satıcıları Sektör Meclis Başkanı olan Mermer, uzun yıllar Türk iş dünyasının içinde varlığını sürdüren Mermerler Grubu’nun yönetim kurulu başkanı. Babası Muzaffer Mermer’in kurup belli bir noktaya getirdiği Mermerler Otomotiv, grubun hala en fazla odaklandığı şirket. Ancak bugün Mermerler Grubu gelirlerinin en önemli kısmını kira ve gayrimenkulden kazanıyor.
Türkiye’nin en değerli bölgelerinde önemli gayrimenkulleri bulunan Mermer, yakın dönemde en az 150 milyon dolarlık otel, ofis, konut ve hastane projeleri hayata geçirecek. 80’lerde Mazda’yı Türkiye’ye getiren ve adı hala Mazda’yla anılan Mermerler Grubu, Mazda ile önce büyük bir başarı elde etmiş ardından istikrarı koruyamamıştı. 5 yıl önce Mazda doğrudan Türkiye’ye girme kararı alınca Mermerler’in Mazda ile ilişkisi de sona erdi.
Ardından Çinli Chery ile şansını deneyen Mermerler, bu markayla da umduğunu bulamadı. “İlk yıl 10 bin adet satış hedefliyorduk ama hedeflere ulaşamadık” diyen Mermer, Avrupa’nın yaşadığı kriz yüzünden rekabetin çok ağırlaştığını söylüyor ve “Bu rekabetten kimsenin kazandığını zannetmiyorum” diyor.
Her zaman herkesin tanıdığı bir grup olsa da hiçbir zaman çok fazla büyümeyi tercih etmediklerini söyleyen Mermer, “Her gün diken üstünde oturmaktansa risk almamayı tercih ettim. Bugüne kadar 3 büyük hayal kırıklığı yaşadım. 1974’te Volvo’yu, 80’lerde Mazda’yı ve geçtiğimiz yıllarda Chery’yi Türkiye’de yatırıma ikna ettim. Ama ilki 74 Kıbrıs Harekatı yüzünden, diğerleri de bürokrasi yüzünden rafa kalktı. Bunlar beni çok üzdü” diyor. Yine de umudunu yitirmeyen Mermer, Türkiye’ye Çin’den yeni otomotiv markaları ve uçak getireceğini söylüyor. Capital
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

access_time11 Mayıs 2024 15:34

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 4 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

access_time11 Mayıs 2024 14:37

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde yapılacak onarım çalışmaları nedeniyle bölgede ulaşım tek şeritten sağlanacak.

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

access_time11 Mayıs 2024 13:58

İçişleri Bakanı Yerlikaya, trafik ekiplerince 2-9 Mayıs tarihleri arasında 1 milyon 896 bin 66 araç denetlendiğini açıkladı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

access_time10 Mayıs 2024 17:13

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şarj istasyon sayısını artırmak için harekete geçti. Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Supercharger isimli şarj istasyon ağını 500...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)