Çıkmadan 20 bin sipariş aldı!

Çıkmadan 20 bin sipariş aldı!

access_time22 Ağustos 2013 08:59
Tamamen yenilenen Mercedes Benz S serisi Türkiye’de satışa çıktı. İşte S serisinin fiyatı...
Tamamen yenilenen Mercedes Benz S serisi Türkiye’de satışa çıktı. 594 bin liradan başlayan fiyatlarla bayilerdeki yerini alan otomobilde, çukur algılayan yeni yazılım ve LED teknolojili ışıklandırma sistemi de yer alıyor.
Teknoloji, elektronik ve tasarım açısından tamamen yenilenen Mercedes Benz S serisi, piyasaya çıkmadan 20 bin sipariş aldı. Yeni S serisinin önceki gün gerçekleştirilen Türkiye lansmanında konuşan Mercedes Benz Türkiye Direktörler Kurulu Başkanı Dainer Genes, bu siparişlerin beğeninin en büyük işareti olduğunu söyledi.
Dört farklı motor seçeneği ile vergiler dahil anahtar teslim 594 bin TL’den başlayan fiyatlarla bayilerdeki yerini alan yeni S sınıfı, birçok yeni teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Tanıtım toplantısına katılan Mercedes kullanıcılarının dikkatini çeken en önemli yenilik, yeni serinin önceki modellerden farklı olarak çukur algılama yazılımına sahip olması. Genes’e göre bu yazılım, aracın fark edilemeyen çukurları algılayıp ona göre önlem almasını sağlıyor. ‘Yol yüzeyi tarayıcısı’ adlı yazılım, bir stereo kamera aracılığıyla yoldaki engebeleri tanımlıyor, gövde kontrol sistemi bu yeni durumla başa çıkmak için süspansiyonu anında ayarlıyor. Ayrıca yeni seride Mercedes Benz, ilk kez LED teknolojisine geçiş yaptı. Böylece, yeni S serisi, içeride ve dışarıda tek bir klasik ampulün kullanılmadığı ilk otomobil olurken, araçta yaklaşık 500 LED kullanıldı.
Aracın iç tasarımında yer alan koltuklar, klima, bilgi-eğlence sistemleri ve diğer tüm konfor ve güvenlik donanımları titiz bir şekilde uygulanmış. Araçta içerideki havayı dengeleyen Air-Balance paketinin bir parçası olarak ‘aktif parfüm sıkma sistemi’ de bulunuyor. Yeni seride, 10 hoparlörlü standart ses sistemine alternatif olarak, en son teknoloji ses uzmanı Burmester ile birlikte iki adet yüksek kaliteli ses sistemi geliştirildi. Şirketin koltuk uzmanları da, koltuk sırtlığında 14 ayrı şekilde kumanda edilen hava yastıklarıyla benzersiz bir masaj işlevi ve aynı zamanda entegre ısıtma işlevini geliştirdi. Şoför paketi ile beraber sunulan üst düzey koltuğun (geriye yatan koltuk) ön yolcu koltuğundan maksimum yatma açısı 37 dereceden 43,5 dereceye çıkarıldı, bu da lüks sınıftaki en büyük yatma açısı anlamına geliyor.
100 Kilometrede 4,4 litre yakıyor
Yeni Mercedes-Benz S serisinde dört farklı seçenek sunuluyor. Bunlar S 300 BlueTec Hybrid, S 350 BlueTec, S 400 Hybrid ve S 500. Yeni Mercedes-Benz S 300 BlueTec Hybrid modelinde 2143 cc 4 silindirli motor görev yapıyor. 0’dan 100 kilometreye 7.6 saniyede çıkan otomobilin ortalama yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 4,4 litre.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

access_time14 Mayıs 2024 11:41

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikasına inşaat izni verildi

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

access_time14 Mayıs 2024 08:05

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir canlı yayında Togg'un Avrupa pazarına çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Kacır, "Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya...

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

access_time13 Mayıs 2024 17:19

Çin'de nisan ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı döneminde göre arttığı bildirildi.

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

access_time13 Mayıs 2024 11:18

Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)