Danıştay’dan o araçlarla ilgili tartışılacak karar

Danıştay’dan o araçlarla ilgili tartışılacak karar

access_time09 Temmuz 2015 11:54
Milli Eğitim Bakanlığı, çift fren ve debriyajlı araçların trafiğe çıkmasına vize verdi

Milli eğitim Bakanlığı (MEB), 2013’te yayımladığı Özel Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Yönetmeliği’nde “Direksiyon eğitim araçları, eğitim ve sınav dışında başka amaçla kullanılamaz” hükmüne yer vermişti.

Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu, bu maddenin yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a başvurdu. Danıştay yürütmeyi durdurdu. MEB Özel Öğretim Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, sürücü kurslarının bağlı olduğu il milli eğitim müdürlüklerine yazı göndererek yürütmenin durdurulduğunu bildirdi.

Bu çerçevede çift fren, çift debriyaj, tek direksiyon sistemli olan eğitim araçları artık eğitim ve sınav haricinde kullanılabilecek, trafiğe çıkabilecek.

‘KAOSA YOL AÇAR’

Ancak pek çok sürüş uzmanına göre, yolcu koltuğunda oturan kişinin ayak hizasında da bulunacak debriyaj ve fren pedalları kazalara neden olabilir. Uzmanlar, sürücünün yanında oturan yolcunun tehlike anında panikleyerek frene basmasının, trafikte kaosa yol açacağını savundu. İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Kerem Günsel, “Direksiyon ve pedalların hâkimiyetinin başkasında olduğu bir sistem olamaz. Zaten keşmekeş olan trafiği tamamen kilitler. Hatadan dönülmeli” dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

access_time11 Mayıs 2024 15:34

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 4 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

access_time11 Mayıs 2024 14:37

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde yapılacak onarım çalışmaları nedeniyle bölgede ulaşım tek şeritten sağlanacak.

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

access_time11 Mayıs 2024 13:58

İçişleri Bakanı Yerlikaya, trafik ekiplerince 2-9 Mayıs tarihleri arasında 1 milyon 896 bin 66 araç denetlendiğini açıkladı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

access_time10 Mayıs 2024 17:13

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şarj istasyon sayısını artırmak için harekete geçti. Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Supercharger isimli şarj istasyon ağını 500...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)