Dikkat, yarın soğuk, pazartesi kar var

Dikkat, yarın soğuk, pazartesi kar var

access_time26 Ocak 2013 10:37
Hava sıcaklıkları düşüyor. Marmara yeni haftaya karla karışık yağmurla başlıyor...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, halen yağışlı havanın etkisinde bulunan Türkiye, bu akşamdan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. 
Tahminlere göre, akşam saatlerinde yurdun batısında özellikle kıyı kesimlerde tekrar başlayacak yağışlar, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Balıkesir'in batı ilçeleri (Ayvalık, Edremit, Gömeç, Havran ve Burhaniye) ile Çanakkale'de kuvvetli ve çok kuvvetli olacak.
Antalya ve Isparta'da bu gece saatlerinden sonra yeniden başlayacak yağışlar, yarın sabahtan itibaren etkisini artırarak kuvvetli, Isparta'nın güney ilçeleriyle Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli görülecek.
Yağışlar genellikle yağmur, Trakya, Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar şeklinde olacak.
Ilık hava, hafta sonunda etkisini kaybedecek. Hava sıcaklıkları, pazar günü yurdun kuzeybatı (Marmara Bölgesi'nde), pazartesi ve salı günleri ise kuzey ve iç kesimlerinde (Karadeniz, İç Ege ve İç Anadolu Bölgesi) 4-8 derece azalarak, mevsim normallerine inecek.
KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya’da gün içerisinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde görülecek yağışların, rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetlenmesi ve hissedilir derecede sıcaklık düşüşü ile birlikte akşam saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kar yağışına dönüşeceği, gece saatleri ile yarın kar yağışının Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul’un Silivri ve Çatalca çevrelerinde etkisini aralıklarla sürdüreceği tahmin ediliyor. Trakya’da kar yağışı ve ani sıcaklık düşüşü nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlarakarşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
ŞİDDETLİ YAĞMUR İZMİR’İ VURDU
İzmir'de, aralıklarla yağan sağanak yağmur yoları göle çevirdi. 1’inci Kordon da sulardan etkilendi, zemin kattaki bazı işyerlerine su bastı.
Türkiye’nin batı kesimlerini etkisi altına alan yağmur, dün akşam saatlerinden itibaren sağanak olarak aralıklarla yağmaya başladı. Yağmura bir ara fındık tanesi büyüklüğünde dolu da eklendi. Sürücüler araçlarını kullanmakta, kentte oturanlar, evlerine gitmekte zorlandı. Yaklaşık 45 dakika süren dolu ile karışık sağanak yağmur, son buldu.
Gece yarısından itibaren sağanak bir kez daha etkili olarak yağmaya başladı. Kısa aralıklarla yol, cadde ve sokakları etkisi altına alan sağanak yağmur suları nedeniyle ekipler, zarar gören asfalt zeminde çalışma başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son 1 ayda zaman zaman etkili olan sağanağın zarar verdiği, aşınan asfast zemini iş makinaları ile kazıdı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Motorin fiyatlarına zam yapıldı

Motorin fiyatlarına zam yapıldı

access_time03 Mart 2016 16:19

Ham petrol fiyatlarında son günlerde yaşanan yükseliş akaryakıta zam olarak yansımaya devam ediyor

​Boğaziçi Köprüsü’nde trafiğe OGS engeli

​Boğaziçi Köprüsü’nde trafiğe OGS engeli

access_time06 Ocak 2016 14:03

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım "8 milyon HGS'li, 2 milyon OGS'li araç var" derken Boğaziçi Köprüsü'ndeki trafik çilesinin de nedenini açıklamış oldu

1227 lira için icralık oldu!

1227 lira için icralık oldu!

access_time15 Temmuz 2015 10:12

Şarkıcı Emrah, eski bir kiracısı ile yaşadığı davada icralık oldu

Şile yolunda feci kaza

Şile yolunda feci kaza

access_time15 Mart 2015 09:58

İçinde ikisi genç kız 4 kişinin bulunduğu lüks araç, park halindeki TIR'a arkadan çarptı. 3 ölü, 1 ağır yaralı...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)