Diziler trafikte sınıfta kaldı

Diziler trafikte sınıfta kaldı

access_time14 Nisan 2013 12:11
Televizyon dizilerinin trafik kurallarına uyma konusunda topluma örnek olması beklenirken, bu kuralları adeta hiçe sayması hayal kırıklığı oluşturdu.
Trafik kurallarına uyulup uyulmadığını belirlemek için kolları sıvayan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 7 ulusal kanalda yayınlanan 51 diziyi tek tek inceledi. Bu yayınlardan sadece 6’sında araç kullanırken cep telefonu ile konuşulmadığı görülürken, emniyet kemeri kullanma kuralına tam uyan hiçbir dizi olmadı. Emniyet kemeri konusunda Öyle Bir Geçer Zaman ki, Seksenler, Avrupa Avrupa, Karagül, İki Dünya Arasında ve Küçük Kıyamet dizileri sınıfta kalırken, cep telefonu kuralına uyulmamasında ise Zengin Kız Fakir Oğlan ve Karagül yer aldı. Kurallara uyan diziler sıralamasında ise Galip Derviş, Yalan Dünya, Unutma Beni ve İntikam başı çekti.
EGM Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı, 20 Ekim 2012-31 Mart 2013 tarihleri arasında yayınlanan tüm dizileri izleyerek, emniyet kemeri kullanma ve seyir halinde cep telefonu ile konuşma oranlarını belirledi. Yapılan araştırmada, ‘Yalan Dünya’ isimli dizinin 18 sahnesi mercek altına alındı, sadece birinde emniyet kemeri takılmadığı sonucuna varıldı. İntikam’da ise bu oran 11 sahnede 10 iken, ‘Alemin Kıralı’nda 23 sahnenin 20’sinde emniyet kemeri takılarak, kurallara yüzde 90’ların üzerinde uyulduğu tespit edildi. Emniyet kemeri takma oranı Pis Yedili’de yüzde 83, Zengin Kız Fakir Oğlan’da yüzde 78, Böyle Bitmesin’de ise yüzde 73. Kurallara en az uyulan yapımlar da Arka Sokaklar, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Seksenler ve Karagül oldu. 1-31 Mart 2013 tarihleri arasında cep telefonu kuralına uyma konusunda ise en üst sırayı Lale Devri, Şubat, İşler Güçler, Pis Yedili, Deniz Yıldızı ve Merhamet aldı. Kurtlar Vadisi Pusu, Hızır Ekip, Benim İçin Üzülme, 20 Dakika ve Huzur Sokağı dizileri cep telefonu kuralına uyma konusunda sınıfta kalan dizilerden.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

access_time14 Mayıs 2024 11:41

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikasına inşaat izni verildi

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

access_time14 Mayıs 2024 08:05

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir canlı yayında Togg'un Avrupa pazarına çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Kacır, "Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya...

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

access_time13 Mayıs 2024 17:19

Çin'de nisan ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı döneminde göre arttığı bildirildi.

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

access_time13 Mayıs 2024 11:18

Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)