Dünya klasında olmayı Bursa’dan öğreniyorlar

Dünya klasında olmayı Bursa’dan öğreniyorlar

access_time07 Temmuz 2014 10:14
Chrysler dünyasında “örnek alınması gereken tesis” konumunda bulunan Tofaş, özellikle ABD, Çin ve Hindistan’a “Dünya Klasında Üretim” dersi veriyor
Dünya çapındaki 175 Fiat - Chrysler Grubu fabrikası içinde, “Dünya Klasında Üretim” (WCM) programında “gümüş” seviyeye ilk ulaşan tesis olarak ses getiren, ardından da “altın” seviyeye yükselenTofaş, “örnek alınması gereken tesis” konumunu pekiştirmişti. Tofaş’ta bu konuda uzman 12 çalışan, şimdilerde ABD, Çin ve Hindistan başta olmak üzere Fiat - Chrysler Grubu tesislerinde kadrolu olarak eğitim veriyor.

2005’te finansal zorlukları aşmak ve tesisleri daha verimli kılmak amacıyla Fiat Başkanı Sergio Marchionne önderliğinde ve Japon uzmanların desteğiyle başlatılan Dünya Klasında Üretim felsefesi, o tarihten bu yana tüm grup fabrikalarında uygulanıyor. Programın ilk yıllarında “En Hızlı İlerleyen Fabrika” ödülünü alan ve ardından “bronz” seviyeye gelen Tofaş, 2009’da Fiat dünyasında “gümüş” seviyeye ulaşan tek tesis olmuştu. Geçen yıl “Altın Fabrika” seçilmesinin ardından önceleri fabrikaya gelen heyetlere WCM seminerleri veren Tofaş, artık bunu Fiat-Chrysler dünyasında özel görevlendirdiği çalışanlarıyla yapıyor.

Bursa’dan giden çalışanlar, ABD, Çin ve Hindistan’daki tesislerde kadrolu olarak eğitimlerini sürdürürken, birkaç yıl içinde yeniden Tofaş’a dönecek.

‘Sistemi özümsedik’

Tofaş CEO’su Kamil Başaran, “Arkadaşlarımız artık WCM’i tam anlamıyla özümlemiş durumda. En sert kuralları bile uygulamayı başardık. Arkadaşlarımızın bir bölümü gittikleri ülkelerde yerel kadrolara geçtiler. Elbette Tofaş’a geri dönecekler. Orada doçent gibi WCM’in gereklerini anlatıyorlar” dedi.

Yurt dışında eğitim veren 12 elemanları bulunduğunu kaydeden Başaran, “WCM konusunda Çin, Hindistan ve ABD bölgelerine bizim arkadaşlarımız bakıyor. Örneğin Chrysler’da 3 kişi var. Amerika’daki Magneti Marelli tesisinde de iki arkadaşımız çalışıyor” diye konuştu. Tofaş’ın aynı zamanda Fiat-Chrysler grubunun yeni tesislerinin kurulmasında da aktif rol aldığını hatırlatan Başaran, Fiat 500L’yi üretenSırbistan fabrikasının yanı sıra Çin’de kurulan fabrikanın da Bursa’dan giden mühendislerin desteğiyle üretime hazırlandığını söyledi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Engelliye dört koldan destek

Engelliye dört koldan destek

access_time15 Mayıs 2024 11:48

Yurt içinden satın alınan taşıtlarda engellilere ÖTV avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engellilerce, 5 yılda bir defaya mahsus...

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

access_time15 Mayıs 2024 08:47

ABD'nin, Çinli elektrikli araçlara uyguladığı tarife oranını bu yıl yüzde 25'ten yüzde 100'e çıkaracağı bildirildi

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

access_time14 Mayıs 2024 11:41

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikasına inşaat izni verildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)