EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06
Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), katkılı motorin ve benzinde fiyat farkının olmayacağına, tek fiyat uygulanacağına karar verdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar, 15 Mayıs'ta yürürlüğe girecek.

Kararda şöyle denildi:

MADDE 1 - 24/7/2019 tarihli ve 30841 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 8730 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararının 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 - Aynı Kararın 6 ncı maddesinin ikinci, beşinci ve altıncı fıkraları yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir. "(8) Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanamaz."

MADDE 3 - Aynı Kararın 7 nci maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 4 - Aynı Kararın Ek-l'inde yer alan Farklılaştırılmış Akaryakıt Bilgi Formu'ndan "DKA olarak kullanılacak mı?(3): Evet/Hayır" ibaresi ile aynı Formun altında bulunan "(3) Kuruma "Diğer" olarak bildirimi yapılan ve fiyat farkı uygulanan akaryakıt olarak satılıp satılmayacağına ilişkin bilgi." ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5 - Aynı Kararın Ek-2'sinde yer alan Farklılaştırılmış Ürün Bilgilendirme Metninde yer alan "Fiyat farkı uygulanan akaryakıt, sadece tüketicinin talebi doğrultusunda ikmal edilebilir." ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6 - Bu Karar 15/5/2024 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 - Bu Karar hükümlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütür.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

access_time18 Mayıs 2024 01:54

İstanbul'da "Büyük Eğitim Mitingi" nedeniyle bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Seda Kaçan, İtalya’da piste çıkıyor! Hedef Avrupa şampiyonluğu

Seda Kaçan, İtalya’da piste çıkıyor! Hedef Avrupa şampiyonluğu

access_time17 Mayıs 2024 15:30

Türk kadın pilot Seda Kaçan, 19 Mayıs'ta İtalya'da piste çıkacak. Kaçan'ın hedefi TCR Avrupa Dayanıklılık Şampiyonası'nda kendi kategorisini ilk sırada tamamlayarak Avrupa...

Rusya'nın elektrikli otomobili Atom, 2025’te seri üretimde

Rusya'nın elektrikli otomobili Atom, 2025’te seri üretimde

access_time17 Mayıs 2024 14:18

Rusya'nın elektrikli otomobilini üreten Kama şirketinin Genel Direktörü Povarazdnyuk, 'Atom' isimli elektrikli aracın seri üretime geçme tarihini 2025 yılının üçüncü çeyreği...

Çinli otomobil markalarından Türkiye'ye yatırım hamlesi

Çinli otomobil markalarından Türkiye'ye yatırım hamlesi

access_time17 Mayıs 2024 11:42

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çinli iki elektrikli araç üreticisinin Türkiye'de yatırım yapmaları için yapılan görüşmelerin ileri aşamada olduğunu...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)