Ferrari hayranıyla mahkemelik oldu

Ferrari hayranıyla mahkemelik oldu

access_time29 Mart 2014 18:49
Süper spor otomobil üreticisi Ferrari, Facebook’ta 6 yıl önce bir sayfa açan ve yarım milyona yakın takipçisi olan bir hayranıyla mahkemelik oldu
Ferrari sayfanın kontrolünü hayranının elinden alırken, bugün 21 yaşında olan genç de İtalyan üreticiye dava açtı. 15 yaşındayken markaya duyduğu ilgi nedeniyle popüler paylaşım sitesi Facebook üzerinde bir sayfa açan İsviçreli Sammy Wasem, burada Ferrari ile ilgili bir çok paylaşımda bulunurken, büyük popülarite elde etti. Sayfasını beğenenlerin sayısı 6 yıl içinde yaklaşık 500 bini bulurken, Ferrari hayranları tarafından kurulan en büyük grup haline geldi. Kendisi de aynı zamanda amatör bir yarışçı olan Wasem, burada Ferrari’nin dışında kendi fotoğraflarını da paylaşmayı ihmal etmedi.
Ancak bunlar, Ferrari tarafından pek beğenilmedi. “Ferrari’nin lisanslı ürünlerinin dışında farklı ürünlere ait ilanlar yayınlayarak ve doğum günü daveti gibi kişisel mesajlarla marka imajına zarar verdiği” gerekçesiyle Wasem ailesine dava açıldı ve sayfanın kontrolü Ferrari’ye geçti.

10 milyonluk dava

Sayfanın kontrolünü kaybeden Wasem ve babası da, Ferrari’ye telif haklarının ihlal edildiği iddiasıyla bir “karşı dava” açarken, yaklaşık 10 milyon euro tazminat talep ediyor. Wasem ailesi, Ferrari’nin 2009 yılında kendilerine bir kutlamanın yanı sıra kullanmaları için logolar gönderdiğini, söz konusu duruma nasıl gelindiğini anlayamadıklarını belirtirken, Sammy “Bir gencin hayallerini alıp götürdüler” ifadesini kullanıyor. Coca Cola’nın da bir dönem benzer durumlar yaşadığına dikkat çeken uzmanlar, firmanın hayranlarını bünyesine kattığını ve her türlü maddi desteği verdiğini hatırlatıyor. (Milliyet)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

access_time15 Mayıs 2024 17:41

Togg'un yeni modeline incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sayıda bakan eşlik etti.

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Engelliye dört koldan destek

Engelliye dört koldan destek

access_time15 Mayıs 2024 11:48

Yurt içinden satın alınan taşıtlarda engellilere ÖTV avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engellilerce, 5 yılda bir defaya mahsus...

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

access_time15 Mayıs 2024 08:47

ABD'nin, Çinli elektrikli araçlara uyguladığı tarife oranını bu yıl yüzde 25'ten yüzde 100'e çıkaracağı bildirildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)