Fiat tarihi rekoruna hazırlanıyor

Fiat tarihi rekoruna hazırlanıyor

access_time20 Temmuz 2015 09:23
Fiat yenilenen üç silahşorüyle tarihi rekoruna hazırlanıyor
İtalyan üretici Fiat için girdiği çalkanlıtı dönemden kurtuluşun anahtarı 2007 yılında tanıttığı ikonik modeli 500 oldu. Sevimli hatları, geçmişe gönderme yapan kült tasarımı ve pratik özelikleriyle 500 modeli 1.6 milyon adetlik satışın getirdiği ticari başarıyla geniş bir aileye dönüştü. Markanın tarihinde dönüm noktası olan ikinci modelse 2000’de Bursa fabrikasında bantlardan çıkan Doblo oldu. Günümüze kadar dünya çapında 1.5 milyon adetten fazla satılan Doblo’nun da katkısıyla Fiat, zorlu günlerini atlatıp, Amerikalı Chrysler’i satın aldı. Markanın döngüsünü değiştiren bu iki modele, son olarak Bursa fabrikasında üretilecek Ege'nin katılmasıyla Fiat, güçlü modellerle otomotiv dünyasındaki yerini daha da sağlamlaştırmayı planlıyor. 

MODEL AİLESİ EN GENÇ AVRUPALI 
Ege, ekim ayından itibaren öncelikle ülkemizden başlamak üzere satışa sunulacak. Yıl başında yenilenen Doblo’nun ardından Fiat’ın 3 silahşorlerinden olan 500’ün yenilenmesiyle birlikte İtalyan üretici en genç ürün gamına sahip Avrupalı markalardan biri unvanını da kazanacak. Yeni ve güçlü modellerle Fiat, tarihindeki en başarılı dönemlerden birini yaşamayı hedefliyor. 

EYLÜL AYINDA SATIŞI BAŞLAYACAK
Yenilenirken radikal değişikliklerden kaçınılan Fiat 500’de, ön ve arka aydınlatma gurubu değişitrilip, LED farlar eklenmiş. Krom kaplamalı ızgara ve yeni kişiselleştirme özellikleriyle otomobil farklılaştırılmış. Aracın görünmeyen bölümlerindeyse çok sayıda parça değiştirilip önemli iyileştirmeler yapılmış. Fiat 500 ülkemizde ilk etapta 1.2 lt 69 beygir benzinli motor ve otomatik şanzımanla gelecek. 

SÜRÜŞ İZLENİMİ
Görsel olarak radikal değişikliklerden kaçınılan Fiat 500’de asıl farklılık görünmeyen bölümlerde yapılmış. İyileştirme operasyonunda özellikle iç mekan ve donanım seviyesinde gerçekleştirilen yenilikler aracın direksiyona geçince hissedilirken, yola çıkıldığında teknik alandaki geliştirmeler dikkat çekiyor. Kasislerden çok daha sessiz ve konforlu geçen 500, izolasyon açısından da geliştirilmiş. 

BİNEK REKORA KOŞUYOR 
Yenilenen 500 için bir araya geldiğimiz ve görevine yeni başlayan Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, bu yıl binek otomobil pazarındaki yükselişin sürdüğünü vurguladı. Aytaç, “Otomobil pazarı 700-750 binleri rahat görüyor. Özellikle otomobilde ilk 6 aylık yüzde 50 büyümeye baktığımızda, seçim sonrasını da bekleyelim görelim dedik. İkinci altı ayda hazirana bakarak, ileriye dönük temmuz tahminleriyle bu rakamlara ulaşacağı bekleniyor. Bu artışı üretim programlarımıza da yansıttık. Ticaride de 200-250 bin aralığını görünce, toplamda pazar 1 milyon adedi geçebilir” dedi. 

ZENGİN DONANIM SEVİYESİ
Fiat 500'de 0.9 litrelik 105 beygirlik TwinAir motor 2016'da gelecek. Otomobilde panelin ortasına yerleştirilen 5 inç dokunmatik ekrana sahip yenilikçi Uconnect™ bilgi-eğlence sistemi ve zengin donanım var.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

access_time11 Mayıs 2024 15:34

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 4 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

access_time11 Mayıs 2024 14:37

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde yapılacak onarım çalışmaları nedeniyle bölgede ulaşım tek şeritten sağlanacak.

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

access_time11 Mayıs 2024 13:58

İçişleri Bakanı Yerlikaya, trafik ekiplerince 2-9 Mayıs tarihleri arasında 1 milyon 896 bin 66 araç denetlendiğini açıkladı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

access_time10 Mayıs 2024 17:13

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şarj istasyon sayısını artırmak için harekete geçti. Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Supercharger isimli şarj istasyon ağını 500...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)