‘Fiyatları pazardaki rekabet belirleyecek’

‘Fiyatları pazardaki rekabet belirleyecek’

access_time02 Şubat 2015 10:26
Otomobil fiyatlarına kısa sürede birebir yansımasının zor olduğunu, bunun ne zaman ve hangi oranda yansıyacağını ise rekabetin belirleyeceğini söyledi
Bergeretti, “2013’te TL, euroya karşı yüzde 15-20’lik değer kaybetmişti ama otomobil fiyatları yüzde 15-20 artmamıştı. Aynı şekilde bunun tersi de geçerli. Euronun değer kaybı, fiyatları bir ölçüde etkiler bunun birebir ve çok kısa sürede yansımasını beklememeli. Bunun nasıl ve ne zaman yansıyacağını, rekabet koşulları belirleyecek” ifadesini kullandı.

Peugeot modelleri gençleşti

Bergeretti, geçen yıl Türkiye’de Peugeot’nun 7 bini hafif ticari olmak üzere toplam 24 bin 122 adetlik satışla yüzde 3.14 pazar payı elde ettiğini hatırlattı. Peugeot’nun, en genç ürün gamıyla 2015’te atağa geçeceğini vurgulayan Bergeretti, “800 bin civarında gerçekleşmesi öngörülen pazarda, 32 bin adetlik satışla yüzde 4 pazar payını hedefliyoruz” dedi.

POPAŞ Genel Müdürü, yılın ikinci çeyreğinde Peugeot 308’den başlayarak yeni “Blue HDi” dizel motorların kullanılmaya başlayacağını, “EAT6” tam otomatik vites kutusunun da tüm Peugeot modellerinde yaygınlaşacağını belirtti.

Tofaş’la müzakere sürüyor

Bu yıl Türkiye pazarında hafif ticari araç payının yüzde 25’e çıkacağını düşündüklerini belirten Bergeretti, Tofaş’la Bipper konusundaki anlaşmaya da değindi. Bergeretti, “Tofaş’la işbirliğimiz normalde 2015 sonunda bitiyor. Sürdürülmesi için müzakereler devam ediyor. Bu işbirliğinin sürdürüleceğine dair makul iyimserlik içindeyim. Ayrıca yeni tasarımlı Partner modelimiziAutoshow’da sergileyeceğiz” dedi.

Bergeretti, Citroen ve DS distribütörlüğüne ilişkin bir soruya karşılık da “PSA Grubu’nun lüks serisi DS’i, Peugeot ve Citroen’in farklı şirketlerce temsil edildiği ülkelerde kim satmak istiyorsa o alır. Türkiye’de DS’i Citroen tarafı satıyor. Bizim alma planımız yok. Ayrıca POPAŞ da satılık değil” ifadesini kullandı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Avrasya Tüneli'ne dev zam

Avrasya Tüneli'ne dev zam

access_time16 Mayıs 2024 11:40

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine 16 Mayıs 2024 tarihi itibariyle zam geldi. Tünelin tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 80 TL'den 112 TL'ye...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

access_time15 Mayıs 2024 17:41

Togg'un yeni modeline incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sayıda bakan eşlik etti.

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Engelliye dört koldan destek

Engelliye dört koldan destek

access_time15 Mayıs 2024 11:48

Yurt içinden satın alınan taşıtlarda engellilere ÖTV avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engellilerce, 5 yılda bir defaya mahsus...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)