Ford Otosan'dan Sancaktepe'de teknoloji üssü

Ford Otosan'dan Sancaktepe'de teknoloji üssü

access_time13 Nisan 2015 03:38
Ford Otosan'nın 1.500 mühendisin çalışacağı Sancaktepe Ar-Ge merkezi Ford için dünya ölçeğinde teknoloji geliştirecek
Geçtiğimiz yıl geliştirmesi ve patenti kendine ait dizel motorun fikri haklarını Çin’e satan Ford Otosan, Türkiye’nin en büyük, dünyanınsa sayılı Ar-Ge merkezini bu ay sonu hizmete açıyor. 68 milyon TL yatırım yapılan ve 18 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan İstanbul Sancaktepe’deki 38 bin metrekarelik merkezde ilk etapta 1.200 mühendis çalışacak. Toplam cirolarının yaklaşık yüzde 3’ünü Ar-Ge’ye ayırdıkları belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ford Otosan olarak, neredeyse kuruluşumuza yakın bir Ar-Ge geçmişimiz var. Türkiye’de hiç kimsenin yapmadığı bir şeyi yapıyoruz. Motor, iç ve dış görsel tasarım dahil, tüm bir aracı tasarlayabilen tek Türk otomotiv şirketiyiz. Sıfırdan motor tasarlayıp, test edip, üretiyoruz” açıklaması yaptı. 

TEKNOLOJİ İHRACI 

“Ar-Ge Ford Otosan için hayati önem taşıyor. 2002’den 2014’e personel sayımızı 7 kat artırdık. 2015 yılı sonuna kadar da bin 450 kişiye kadar çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuşan Yenigün, “Gölcük Ar-Ge Merkezi, İnönü Yerleşkesi Ürün Geliştirme bölümümüz ve Sancaktepe ile birlikte son 5 yılda Türkiye’den dünyaya 300 milyon doların üzerinde mühendislik ihracatı yaptık. 2010-2014 yılları arasında, toplam Ar-Ge harcamamız 1.22 milyar TL’ye ulaştı” dedi. 

İLK YERLİ MOTOR 1986’DA

Ford Otosan’ın özellikle motor konusunda çok önemli birikimleri olduğunu vurgu yapan Yenigün, “Türkiye’nin ilk yerli dizel motoru ERK’i 1986 yılında ürettik. O günden beri motor tasarımı ve geliştirilmesinde sadece Türkiye’nin değil, tüm Ford dünyasının en önemli motor geliştirme ve üretim merkeziyiz” bilgilerini verdi. 

12 milyar TL ciro rekoru

Ford Otosan’ın son dönem finansal ve iş sonuçlarıyla ilgili bilgileri de açıklayan Yenigün; “2014 yılı sonunda 12 milyar TL ciroyla tarihimizin en yüksek seviyesini yakaladık. 3.5 milyar dolarlık ihracat cirosuyla liderliğimizi koruduk" dedi. 

Global projeler devam ediyor

“Ford dünyasında sadece 4 adet bulunan, HIL (hardware-in-the-loop/çevrim-içi-donanım) simülasyon laboratuvarından biri Sancaktepe Ar-Ge Merkezi’nde” açıklaması yapan  Ford Otosan Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ernur Mutlu, “50’den fazla ülkede proje ve testler yürütüyoruz. Yeni Ecotorq motor ailesi, yeni nesil global kamyon  ve Ford’un global projelerinde yer almaya devam ediyoruz” dedi. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Avrasya Tüneli'ne dev zam

Avrasya Tüneli'ne dev zam

access_time16 Mayıs 2024 11:40

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine 16 Mayıs 2024 tarihi itibariyle zam geldi. Tünelin tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 80 TL'den 112 TL'ye...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

access_time15 Mayıs 2024 17:41

Togg'un yeni modeline incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sayıda bakan eşlik etti.

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Engelliye dört koldan destek

Engelliye dört koldan destek

access_time15 Mayıs 2024 11:48

Yurt içinden satın alınan taşıtlarda engellilere ÖTV avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engellilerce, 5 yılda bir defaya mahsus...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)