Ford'a büyük ödül!

Ford'a büyük ödül!

access_time19 Kasım 2013 16:25
Ford Otosan açıklamasına göre, şirket Ford dünyasında da bu özel ödülü kazanan ilk test merkezi oldu
Ford Otosan, AutomotiveTesting Technology International Magazine tarafından düzenlenen Uluslararası Otomotiv Test Teknolojisi Ödülleri (Automotive Testing Technology InternationalAwards) organizasyonunda  "2013 Yılın Motor Test Merkezi" (2013 Engine Test Facility of the Year) ödülüne layık bulundu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Otosan Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ernur Mutlu, Ford Otosan olarak geçmişten bugüne teknolojiye yapılan yatırımla ön plana çıkan bir kurum olduklarını belirtti.
Mutlu, şunları kaydetti:
"Bu ödül, yıllara yayılan çalışmalarımızdaartık olgunluk dönemine geldiğimizin ve uluslararası platformda da Ford Otosanolarak takdir toplamaya başladığımızın açık bir göstergesidir. Esneklik ve verimlilikhedefleriyle kurduğumuz ve iş süreçlerini bu noktada geliştirdiğimiz test merkezimiz Avrupa'daki en modern motor geliştirme merkezleri arasına girmiştir.Ford Otosan'ın yeni test merkezi motor geliştirme konusunda günümüzde mevcutolan en ileri ölçüm ekipmanlarını yenilikçi yaklaşımlarla bir araya getiren başarılı bir örnek olarak öne çıkmaktadır.  Test merkezinde, Avrupa'daönümüzdeki yıl devreye alınacak Euro 6 egzoz emisyon, gürültü ve yakıt tüketimi ölçüm regülasyonlarına uygun 13 adet motor test laboratuvarı,  gürültü ve titreşim geliştirme laboratuvarı ve -30 derece sıcaklıklara kadar test ve motor geliştirme imkanı veren Soğuk Test Laboratuvarı bulunmaktadır.
Günümüzün dinamik geliştirme ortamına uygun olarak Türkiye'de geliştirilen palet sistemleriile 12 dakikalık rekor bir zamanda bir motor testten çıkartılıp diğer birmotora geçilebilmektedir. Dünya'daki pek çok tesiste bu süre 6 saat ile 1 günarasındadır.Geliştirilen yüksek oranda otomasyon ve yüksek proses hızı, tesisiihtiyaca göre pek çok değişik amaçla kullanabilmenin yolunu açmıştır. Tesishaftada 7 gün ve 24 saat kullanılmaktadır. Mühendisler, Test Merkezini dünyanınher yerinden kullanabilmektedir. Ford Otosan mühendisleri tarafındangeliştirilen uzaktan erişim sistemi sayesinde motor geliştirme testleri, mühendisler tarafından kendi masalarından ya da seyahatte iseler bulundukları yerden yapılabilmektedir. Bu durum geliştirme sürecine büyük bir esneklik getirmiştir."
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)