Formula 1 araçlarına Bursa'dan parça

Formula 1 araçlarına Bursa'dan parça

access_time13 Mayıs 2015 04:51
Bosch, Formula 1 yarış araçlarının yakıt enjektörlerini Bursa’daki fabrikasında üretecek
DÜNYANIN en büyük elektronik ve mühendislik şirketleri arasında yer alan Bosch’un değerlendirme toplantısında konuşan Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, daha önce Formula 1 araçları için enjektörlerin Almaya’da üretildiğini, ancak bu yıl yapılacak 200 milyon Euro’luk yatırımlarla beraber Bursa’da üretilmeye başlayacaklarını ifade etti.

Young, “Bosch Grubu olarak Türkiye’ye olan güvenimiz tam. Bu ülkenin potansiyeline inanıyor ve burada büyümeye devam ediyoruz. 43 yılda 2 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yaptığımız Türkiye’de, geçen yıl 135 milyon Euro yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımla beraber Formula 1 enjektörlerinin yanı sıra yüzde 30’a varan yakıt tasarrufu sağlayan benzinli sistemler enjektörlerinin geliştirilmesi ve üretilmesini de devreye alacağız. Ayrıca bu yeni yatırımla Bosch’un Bursa’daki fabrikası, Euro 7 normlarını yerine getiren enjektör üretmeye de başlayacak” dedi.

1.6 MİLYAR EURO GELİR

Young, geçtiğimiz yıl şirketin cirosunun 1.68 milyar Euro’ya yükseldiğini ve ihracat rakamı ise 1.2 milyar Euro’ya ulaştığını açıkladı. 2015 yılında da yüzde 10 civarında büyüme beklediklerini ifade eden Young’un paylaştığı bilgilere göre BSH Ev Aletleri şirketinin de yüzde 100 Bosch bünyesine katılmasıyla şirketin toplam istihdamı Türkiye’de yaklaşık 15 bin kişiye ulaşacak. 2014 yılında toplam 77 patent başvurusunda bulunan şirket şirket, bu yıl içinde Bursa’da iki yeni Ar-Ge Merkezi açılmasıyla beraber Türkiye’deki Ar-Ge Merkezi sayısını 5’e çıkaracak. Bu da Ar-Ge bakımından Türkiye’nin Bosch’un bulunduğu ülkeler arasında ikinci sıraya yükselmesini sağlayacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

access_time14 Mayıs 2024 11:41

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikasına inşaat izni verildi

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

access_time14 Mayıs 2024 08:05

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir canlı yayında Togg'un Avrupa pazarına çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Kacır, "Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya...

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

access_time13 Mayıs 2024 17:19

Çin'de nisan ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı döneminde göre arttığı bildirildi.

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

access_time13 Mayıs 2024 11:18

Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)