Fransızlar Peugeot'dan koltuk istiyor

Fransızlar Peugeot'dan koltuk istiyor

access_time23 Ekim 2012 13:19
Fransız hükümeti Peugeot'dan koltuk istiyor

OTOMOBİLSAYFASİ.COM
Fransız hükümetinin, zor durumdaki otomotiv şirketi PSA Peugeot Citroen'i kurtarmak karşılığında yönetim kuruluna kamudan ve işçilerden temsilciler atanmasını istediği, ayrıca ülkedeki fabrikaların kapatılmayacağına dair taahhüt talep ettiği kaydedildi. Liberation gazetesine konu hakkında bilgi veren Sanayi Bakanı ArnaudMontebourg, Peugeot Citroen'in yüzlerce işçiyi atma planını iptal etmesinive Fransa topraklarındaki tesislerin kapanmamasını istediklerini kaydetti.Peugeot, Temmuz ayında 8 bin işçiyi çıkaracağını ve bir montaj tesisinikapatacağını ilan etmişti. Peugeot, müşterilerin alımlarını finanse eden Banque PSA Finance'ın devlettarafından kurtarılması ihtimalini değerlendiriyor. Bakan Montebourg,böylesi bir kurtarmanın bedelleri olacağını ilk kez bu kadar açıkça ifadeetmiş oldu. Bakan, "İşçilerin yönetim kuruluna girmesini ve böylece stratejik kararlaradenge gelmesini istiyorum. Ayrıca, hükümetle teması kurmak üzere bağımsızbir kurul üyesi de olmalı," diye konuştu. Montebourg, Peugeot'nun Amerikalı General Motors ile ittifakınınsonuçlarını da "değerlendireceklerini" dile getirdi. Fransız hükümeti, rakip Renault'da da iki yönetim kurulu koltuğuna ve yüzde15'lik bir paya sahip.

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

access_time12 Mayıs 2024 10:21

İstanbul Üsküdar’da düzenlenecek İstanbul'u Koşuyorum Asya Etabı Koşusu ve Şişli'deki Bizim Sokak etkinliği nedeniyle bugün bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

access_time11 Mayıs 2024 15:34

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 4 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

access_time11 Mayıs 2024 14:37

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde yapılacak onarım çalışmaları nedeniyle bölgede ulaşım tek şeritten sağlanacak.

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

access_time11 Mayıs 2024 13:58

İçişleri Bakanı Yerlikaya, trafik ekiplerince 2-9 Mayıs tarihleri arasında 1 milyon 896 bin 66 araç denetlendiğini açıkladı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)