Honda'dan motosiklette devrim

Honda'dan motosiklette devrim

access_time07 Ocak 2017 11:32
Japon otomotiv üreticisi Honda, Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda yeni ve bir o kadar da ilginç bir motosiklet konsepti tanıttı.

Aynı zamanda dünyanın önde gelen motosiklet üreticileri arasında da yer alan Honda’nın, fuarda sergilediği konsept, “Moto Riding Assist” (Motosiklet Sürüş Yardımcısı) adı verilen bir teknolojiyle donatılmış. Nitekim motosiklet, üreticinin robot teknolojileri bölümünün geliştirdiği teknoloji sayesinde her şekilde “dengede” kalmayı başarıyor. Bunu, sürücüsünden bağımsız olarak, ön tekerleğini sağa-sola oynatarak yapabilen motosiklet, böylece “düşmelerin” önüne geçmiş olacak.

Söz konusu motosikletin, aynı zamanda bir düğmeyle “aks aralığı” genişletilebilirken, bu sayede hem yol tutuşu iyileşiyor hem de sürücüsüne farklı bir sürüş zevki tattırıyor. Ancak motosikletin çok önemli bir başka özelliği daha var... O da motosikletin, istenirse “kendi kendisine gidebilme”si... Nitekim bu özellik sayesinde motosiklet, sürücüsü üzerinde olmadan da istenilen yere gidebiliyor, hatta sürücüsünü “bir evcil hayvan gibi” takip edebiliyor.

Akıllı bir araç
Honda’nın aynı fuarda tanıttığı bir başka konset ise, “akıllı” olmasıyla dikkat çekiyor. Şirketin “yeni nesil ulaşım sistemi” konsepti olan “Cooperative Mobility Ecosystem” çerçevesinde kullanılabilecek aracın adı “NeuV” olarak konulmuş. Tamamen elektrikli ve otomatik olan bu minik araç, “yapay zeka”ya yani düşünebilme yeteneğine de sahip. Sürücüsüz ve elektrikli otomobillerin boş durmak yerine sürekli kullanılabileceği düşüncesinden hareketle geliştirilen araç, sahibi kullanmadığında başka yolcuları taşıyabilecek ya da fazla enerjisini yeniden kaynağa aktaracak şekilde programlanabilecek. Bu da ek gelir getirmesi demek!

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toprak Razgatlıoğlu Hollanda'da birinci oldu

Toprak Razgatlıoğlu Hollanda'da birinci oldu

access_time21 Nisan 2024 18:00

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Hollanda'daki ikinci yarışta rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Liberty Media, MotoGP'yi satın aldı

Liberty Media, MotoGP'yi satın aldı

access_time01 Nisan 2024 17:44

ABD'li medya grubu Liberty Media, MotoGP'yi satın alarak spor organizasyonlarındaki yatırımlarını genişletti.

Motosiklet satışları otomobili solladı

Motosiklet satışları otomobili solladı

access_time22 Mart 2024 11:43

Motosiklet pazarı 2 ayda yüzde 87 büyüdü. Motosiklet sektörü 2024'te yıllık 1,5 milyon adetle rekor motosiklet satışının gerçekleşmesini bekliyor.

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısında büyük artış

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısında büyük artış

access_time26 Ocak 2024 13:20

Trafiğe kaydettirilen motosikletlerin sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre 937 bin 482 adet artarak 5 milyon 79 bin 396'ya ulaştı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)