Hyundai Monte Carlo'da iddialı

Hyundai Monte Carlo'da iddialı

access_time11 Ocak 2014 01:37
WRC'ye uzun süre ara veren Hyundai Motorsport, 14 Ocak'ta başlayacak Monte Carlo Rallisi ile pistlere dönüyor
Hyundai Motorsport, geliştirdiği i20 WRC ile 14-19 Ocak tarihleri nde gerçekleştirilecek Monte Carlo Rallisi'nde en iyi sonucu elde ederek, etapları başarıyla bitirmeyi hedefliyor.

Hyundai'dan yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl dayanıklılık ve performans testlerine başlanan ve sadece bir yıl içerisinde yarışlara hazır hale getirilen i20 WRC'nin, diğer Hyundai modellerinin geliştirilmesinde de önemli rol oynayacağı belirtildi.

8 BİN KM YOL KATETTİLER

Tamamen genç ve dinamik bir takımdan oluştuğu ifade edilen Hyundai Motorsport'un, yarışlarda her iki aracının da en iyi sonucu elde ederek, etapları başarıyla bitirmesinin hedeflendiği kaydedildi. Açıklamada, 7 kapı numarasıyla Thierry Neuville ve 8 kapı numarasıyla da Dani Sordo ile start alacak olan Hyundai Motorsport takımının, Monte Carlo'daki ısınma turlarını geçtiğimiz günlerde tamamladığı bildirildi. Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde, 16 farklı kondüsyonda test gerçekleştiren pilotların, toplamda 8 bin kilometre yol katettiler.

Hyundai'nin uzun bir süre ara verdiği WRC'deki ilk yarışı olması açısından büyük önem taşıyan Monte Carlo Rallisi'nin, hem pilotlar, hem de i20 WRC için zorlu bir sınav olacağı ifade edildi.Açıklamada görüşlerine yer verilen Hyundai Motorsport takım patronu Michel Nandan, yetenekli ve genç isimlerden oluşan pilotlarla yaklaşık bir yıldır Gece Gündüz demeden geliştirdikleri i20 WRC yarış otomobiliyle, zorlu WRC dünyasına hazır olduklarını söyledi.Nandan, açıklamasında şunları kaydetti: "Harcadığımız tüm emeklerimizin karşılığını almak için var gücümüzle yarışarak, en iyi puanları elde edeceğimize inanıyorum. Herkesin elinden gelenin en iyisini yaptığı bu yarışlar  Hyundai'nin, hem de takımın kendini göstermesi açısından çok büyük bir fırsat. Monte Carlo Rallisi oldukça zorlayıcı ve bir o kadar zevkli.Böylesine ikonik bir yarışla maceraya başlamak da çok güzel. Toprak üzerinde Neuville, asfalt etaplarda da Dani Sordo'nun harikalar yaratacağına inanıyorum. Bu muhteşem karışımı izlerken öte yandan yarışları kazasız ve kayıpsız olarak bitirmek istiyoruz. Bu sezon öncelikli olarak hedefimiz bu."


2 ARAÇ 4 PİLOT

Bu yıl 82'ncisi düzenlenen ve  Avrupa'nın en eski yarışlarından birisine ev sahipliği yapacak olan Monte Carlo Rallisi'nin ilk kez 1911 yılında gerçekleştirildiği ifade edilirken, rallinin Haute-Alpler Bölgesi'ndeki 15 etaptan oluşacağı belirtildi. Hyundai Motorsport Monte Carlo Rallisi'nde Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Dani Sordo ve Marc Marti'den oluşan 4 pilotla parkurlarda boy göstereceği ifade edilen açıklamada, toplam 384 kilometre uzunluğa sahip Monte Carlo Rallisi'nin, yer yer buzla kaplı asfalt zemine sahip olmasıyla da ünlü olduğu kaydedildi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Lassa ödülleri sahiplerini buldu

Lassa ödülleri sahiplerini buldu

access_time07 Ağustos 2015 01:30

Futbolseverlerin oylarıyla Süper Lig'de geride kalan sezonun "en"lerinin belirlendiği, "Lassa Yılın En Sağlamları" ödülleri sahiplerini buldu

Fenerbahçeli Luka Zoric'in Porsche'si çalındı

Fenerbahçeli Luka Zoric'in Porsche'si çalındı

access_time19 Ocak 2015 13:42

Fenerbahçe'nin Hırvat pivotu Luka Zoric'in lüks arabası dün gece Zagreb'de çalındı

Vettel Red Bull'dan Ayrılıyor

Vettel Red Bull'dan Ayrılıyor

access_time05 Ekim 2014 09:37

Genç dünya şampiyonu pilot gelecek yıl Red Bull'da yarışmak istemediğini açıkladı.

Basketbolla 5 yıl daha

Basketbolla 5 yıl daha

access_time12 Mayıs 2014 03:59

Tofaş’ın TEGV ile yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi Basketbol Gönüllüleri 5 yıl daha sürecek. Proje dezavantajlı bölgelerdeki 10 bin çocuğa ulaştı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)