İndirim olmazsa gerekeni yaparız

İndirim olmazsa gerekeni yaparız

access_time14 Mart 2014 16:24
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt dağıtım şirketleriyle ilgili gerekenin yapılmaması halinde yetkilerini sonuna kadar kullanacaklarını söyledi
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt dağıtım şirketlerinin benzin ve motorinde katkılı ürünlerde kâr marjlarını kendiliklerinden azaltarak, indirim yapmamaları halinde kanundan kaynaklanan yetkilerini kullanıp gerekeni yapacaklarını söyledi.
   
Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın EPDK'nın yeni kurul üyelerine tebrik ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, akaryakıt dağıtım şirketlerinden fiyat farklarının nelerden oluştuğuna dair bilgi istediklerini belirterek, şirketlerin kârlarını kendiliklerinden makul bir seviyeye çekmeleri durumunda herhangi bir karar almayabileceklerini, şirketlerin adım atacakları izlenimleri olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"Adım atacakları sinyalini aldık. Kendileri gerekli olan şeyleri yapmadıkları takdirde; biz, kanundan kaynaklanan yetkilerimizi ve makul olanı yapmak durumundayız. Serbest fiyat ekonomisi geçerlidir, ama bu sınırsız kâr marjı demek değildir."

Yılmaz, kanunda tavan fiyat uygulamasından kârların belirlenmesine kadar fiyat oluşum modelleri bulunduğunu vurguladı.

BAKAN'DAN TUSKON'A CEVAP

Yıldız ise TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in siyasi risk ve öngörülemezlik ortamının yatırımları olumsuz etkilediği ve elektrik malzemeleri ve madencilik sektöründe 2 milyar dolarlık yatırımın askıya alındığına yönelik açıklamalarını eleştirdi. 
Meral, dün Reuters'la gerçekleştirdiği söyleşide, sanayi yatırımlarının duraklamaya başladığını söylemiş ve "Bu belirsizlik en az 1-1.5 yıl daha sürer diye tahmin ediyoruz" diye konuşmuştu. Yıldız, "TUSKON'un bu açıklamasını biraz hayretle karşıladığını söylemem lazım. Bu 1.5 yıl sürecek (ifadesi) bir bilgiye mi dayalı söylüyorlar, yoksa kendi kurgularından mı kaynaklanıyor. Bunun netleştirmemiz lazım" dedi. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

access_time15 Mayıs 2024 17:41

Togg'un yeni modeline incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sayıda bakan eşlik etti.

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Engelliye dört koldan destek

Engelliye dört koldan destek

access_time15 Mayıs 2024 11:48

Yurt içinden satın alınan taşıtlarda engellilere ÖTV avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engellilerce, 5 yılda bir defaya mahsus...

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

access_time15 Mayıs 2024 08:47

ABD'nin, Çinli elektrikli araçlara uyguladığı tarife oranını bu yıl yüzde 25'ten yüzde 100'e çıkaracağı bildirildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)