Işık: Yerli otomobilde müjdeli haber vereceğiz

Işık: Yerli otomobilde müjdeli haber vereceğiz

access_time16 Ocak 2015 09:34
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "somut çalışmaları yakında göreceğiz" dedi
Işık, Londra'da TRT Türk yayınına katıldı. Işık'ın gündemindeki ilk konu Gebze'ye inşa edilen Bilişim Vadisi idi. Işık, İngiltere'de vadi projesine önemli katkılar yapacak izlenimler elde ettiklerini söyledi. 2023 hedefleri doğrultusunda yüksek teknolojili üretimin şart olduğunu ifade eden AR-GE ve inovasyon alanında dünyada başarılı örneklerin yakından takip edildiğini belirtti. Işık şöyle devam etti:

"İki gündür İngiltere'deyiz, yoğun temas yürütüyoruz, arge ve inovasyon alanında dünyada başarılı örnekleri incelemek ve kendi çalışmalarımızı da buna göre yönlendirmek noktasında ciddi gayret gösteriyoruz. Türkiye'nin en fazla geliştirilmeye ihtiyaç duyulduğu alanlardan bir tanesi kamu üniversite sanayi işbirliği... Türkiye' de gerçekten bir alt yapımız var ama sonuç odaklı arge ve inovasyon noktasında hala almamız gereken mesafe var, bu noktadaki iyi güzel örnekleri yerinde bizzat inceleyip bu örneklerin Türkiye'de hayata geçirilmesine yönelik iki gündür ciddi bir çalışma yaptık Birmingham Londra'da. Gerek İngiltere'deki özel sektör firmaları gerekse üniversitelerle görüş alışverişinde bulunduk bazı şeyleri yerinde inceledik dün iki tane İngiltere'nin önemli sanayi kuruluşlarından iki fabrikayı, şirketi gördük onların yaptığı mükemmeliyet merkezini gördük. Herhangi bir şirketin karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik akademi ve endüstrinin biraraya nasıl geldiğini ve devletin nasıl katkı verdiğinin güzel örnekleri gördük" Bilişim Vadisi'ne İngiltere'deki bazı kuruluşların davet edildiğini aktaran Işık, dünyanın inovasyon alanındaki en iddialılarından olan Warwick Üniversitesi'nin katkısını şöyle anlattı: "Warwick Üniversitesi'nin yaptığı çalışmaları yerinde gördük.

Türkiye'de hangi çalışmaları birlikte yapabiliriz buna baktık, önümüzdeki süreçte inovasyon kültürünün gelişmesi ve kalıcı olması noktasında birlikte işbirliği alanlarına yoğunlaşacağız, ziyaretimizin önemli amaçlarından biri de bilişim vadisi... Bilişim Vadisi'ni kuruyoruz fiilen inşaat başladı altyapı hizmetleri şu anda fiilen başladı önümüzdeki ay üst yapı ihalelerini yapacağız ve bir an önce hayata geçmesi için son derece gayretimizi sürdüreceğiz. Bunu yaparken de bilişim vadisindeki 'inovasyon merkezi'nin en etkin şekilde çalışması için olması gerekenleri burada özellikle Warwick üniversitesi ile konuştuk, tecrübelerini gördük, uygulamaları yerinde gördük. Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin sonuç odaklı problem çözen anlayışla nasıl hayata geçeceğini gördük.. bilişim vadisini de en uygun formatta oluşturup bilişim alanında Türkiye'nin en ihtiyaç duyduğu merkez olarak planlıyoruz".
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

access_time15 Mayıs 2024 17:41

Togg'un yeni modeline incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sayıda bakan eşlik etti.

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Engelliye dört koldan destek

Engelliye dört koldan destek

access_time15 Mayıs 2024 11:48

Yurt içinden satın alınan taşıtlarda engellilere ÖTV avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engellilerce, 5 yılda bir defaya mahsus...

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

access_time15 Mayıs 2024 08:47

ABD'nin, Çinli elektrikli araçlara uyguladığı tarife oranını bu yıl yüzde 25'ten yüzde 100'e çıkaracağı bildirildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)