İstanbul Park bilmecesi

İstanbul Park bilmecesi

access_time25 Nisan 2013 15:17
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Intercity Yönetim Kurulu Başkanı basında çıkan haberlere yanıt verdi
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak’ın basında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarını yanıtladı.
TOSFED, yayınladığı yazılı açıklamada, şimdiye kadar İstanbul Park işletmeciliğinden federasyona sadece bir adet başvuru yapıldığını ve bununla ilgili sürecin devam ettiğini belirtirken, kendisinden 1 milyon dolar gibi bir rakam talep edilmediğini kaydetti. 
Açıklamada, İstanbul Park’tan eğitmenler ve eğitime katılacak sporcular için lisans talep edilmediği ifade edilirken, bu konularda belirtilen ücretlerin makul olduğu ve 30 kat artış iddiasının gerçeği yansıtmadığı savunuldu. TOSFED tarafından tanınan bir eğitim kurumu veya kuruluşundan eğitim alan sporcular için lisansın zorunlu olmadığı, ancak yarışa başlamaları halinde lisans almaları gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, İstanbul Park pistinde, henüz TOSFED’in tanıdığı ve haberde bahsedilen yarış eğitimlerini verebilecek bir kurum ya da kuruluş bulunmadığı belirtildi.
Dava herkesin hakkı
TOSFED’in, yetkilerini kanun, yönetmelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Otomobil Federasyonu’ndan (FIA) alan resmi bir kurum olduğu hatırlatılan açıklamada, FIA’nın prosedürleri gereği, Türkiye’deki ulusal sportif otorite olan TOSFED’in onayı olmadan, Formula 1 dahil hiçbir uluslararası yarışın düzenlenemeyeceğinin de altı çizildi. Açıklamada, federasyon onayı olmaksızın İstanbul Park veya başka bir yarış pistinde, ulusal ya da mahalli statüde yarışma düzenlemenin de kanunen mümkün olmadığına dikkat çekildi.
Mahkemeye başvurmanın her Türk vatandaşının hakkı olduğunu belirten TOSFED, bununla birlikte federasyonun da Vural Ak hakkında yasal yollara başvurabileceği imasında bulundu (Milliyet)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çinli otomobil markalarından Türkiye'ye yatırım hamlesi

Çinli otomobil markalarından Türkiye'ye yatırım hamlesi

access_time17 Mayıs 2024 11:42

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çinli iki elektrikli araç üreticisinin Türkiye'de yatırım yapmaları için yapılan görüşmelerin ileri aşamada olduğunu...

Avrasya Tüneli'ne dev zam

Avrasya Tüneli'ne dev zam

access_time16 Mayıs 2024 11:40

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine 16 Mayıs 2024 tarihi itibariyle zam geldi. Tünelin tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 80 TL'den 112 TL'ye...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

access_time15 Mayıs 2024 17:41

Togg'un yeni modeline incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sayıda bakan eşlik etti.

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)