İstanbul'a robot otoparklar geliyor

İstanbul'a robot otoparklar geliyor

access_time13 Kasım 2013 17:04
Megakent İstanbul, robot teknolojisiyle çalışan otoparkla tanışıyor.
Bu sistemde aracınızı otoparkın girişine bırakmanız yeterli. Asansör ve raylı sistemle aracınız 90 saniyede park ediliyor. İlk robotik otopark Seyrantepe’de yapılacak.
Şehir içi trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla projeler üreten İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi İSPARK,  bu kez de robot teknolojisiyle çalışacak, tam otomatik otoparkları hayata geçiriyor. Almanya, Japonya ve Kore’de özellikle iş merkezlerinde otopark sorununu çözmede büyük kolaylık sağlayan robotik otoparkların İstanbul’daki ilk örneği iş dünyasının kalbinin attığı Maslak ve 4. Levent hattındaki Seyrantepe’de inşa edilecek. Teknolojik otopark metro durağına yakınlığıyla da vatandaşa daha rahat parklanma ve ulaşım imkanı sağlayacak.
SİZ BIRAKIN O GÜVENLİ PARK EDER
Dünya genelinde otoparklarda uygulanan teknolojik sistemleri İstanbul’a kazandırdıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “Önümüzdeki dönemde robotik otoparkların sayısını artırarak vatandaşımızı park etme derdinden kurtaracağız” dedi.
Robot teknolojisiyle çalışan bu sistemde, aracınızı otoparkın girişine bırakmanız yeterli. Otomatik sistem hemen devreye girerek, aracınızı asansör kabini gibi bir yere alıyor. Uygun kata çıkarıyor, raylı sistemle boş olan yere bırakıyor. Tüm bu işlem 90 saniyede gerçekleşiyor. Aracınızı almaya geldiğinizde de plakanızı söylemeniz yeterli. Aynı şekilde aracınız 90 saniyede bıraktığınız noktada size teslim ediliyor.
250 ARAÇ PARK EDECEK
Tam otomatik park sisteminde manevra alanı ile kat yükseklikleri yer almayacak. Böylece park kapasitesi normalden 2.5 kat fazla olacak.  Asansörle üst katlara çıkarılan araçlar, raylı sistemle boş yere yerleştirilecek. Seyrantepe’de 2014’te bitecek otoparkta 650 metrekarelik alana 250 araç park edecek.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)