İstanbul'un 5 bölgesinde 'sarı dolandırıcılık'

İstanbul'un 5 bölgesinde 'sarı dolandırıcılık'

access_time07 Ekim 2016 10:00
Son zamanlarda tırnakçılık yöntemiyle yolcularını dolandıran bazı taksi şoförleri, daha çok İstanbul'a gezmeye gelen turistleri hedef alıyor. İşte Sare Tüzen'in sadecehaber.com'da yer alan o haberi

İstanbul'un 5 noktasından gelen yoğun şikayetler ''sarı dolandırıcılığı'' ortaya çıkardı. İstanbul'un en yoğun 5 noktası olarak bilinen Taksim, Cevahir, Kapalıçarşı, Eminönü ve Sultanahmet bölgelerinde mesken tutan ve genellikle turistleri, yaşlıları hedef alan kötü niyetli taksiciler el çabukluğu ile aldıkları taksi ücretini sahtesi ile değiştirerek mağduriyetler yaratıyor.

HEM DOLANDIRIYOR, HEM DE HAKKINI HELAL EDİYOR

Özellikle 50 TL'lerde bu tip bir dolandırıcılık yöntemine başvuran kötü niyetli bazı taksi şoförleri, müşterilerinden aldıkları parayı sahtesi ile değiştirdikten sonra  "bozuğum yok, kalsın, hakkımı helal ediyorum." diyor. Yolcuyu dolandırıp bir de üstüne hakkını helal eden şoför, daha sonra kayıplara karışıyor.

Tırnakçılık diye tabir edilen bu dolandırıcılık yöntemini uygulayan şoförleri ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ile konuştuk...

"TESPİT EDİP, YAKALIYORUZ"

İstanbul’da taksi şoförlerinin bir günde 800 bin seferle yaklaşık 2 milyon yolcu taşıdığını açıklayan Uğur, bu tip şikayetler aldıklarını ancak bu konunun genel olarak tüm taksicilere yafta olarak yapıştırılmaması gerektiğini belirtti.

Bugüne dek bu tip ihbarlarla birçok taksiciyi tespit edip, yakaladıklarını söyleyen Uğur,"biz bu dolandırıcıları adliyeye bildiriyoruz, bizlere ulaşamayan mağdur yolcular da bu şoförleri Karakollara ve Cumhuriyet Savcılıklarına şikayet etsin" diye uyarıda da bulundu.

TURİSTLER  VE YAŞLILAR BİR NUMARALI KURBAN

Bu tip dolandırıcılık vakalarının daha çok İstanbul’u tanımayan turistlere ve kendini koruyamayan yaşlılara karşı yapıldığını ifade eden Uğur, tek tesellilerinin bu dolandırıcıların sayısının şimdilik tespit edilebilecek sayıda olması.

Uğur, "Bu dolandırıcı şoförlerin ortak özellikleri taksilerde çalışma yeterliliğine sahip olduğunu kanıtlamamış, belediyeye müraacat etmemiş kişiler olmasıdır. Bu tip şoförler genellikle de takside kaçak olarak çalışan şahıslardır." dedi.

MESKEN TUTULAN 5 BÖLGE!

Özellikle Turistlerin yoğun olduğu Taksim, Cevahir, Kapalıçarşı, Eminönü ve Sultanahmet civarından şikayet aldıklarını belirten Yahya Uğur, buradaki vatandaşların ve turistlerin çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. (Sare Tüzen / Sadecehaber.com)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

access_time14 Mayıs 2024 11:41

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikasına inşaat izni verildi

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

access_time14 Mayıs 2024 08:05

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir canlı yayında Togg'un Avrupa pazarına çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Kacır, "Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya...

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

access_time13 Mayıs 2024 17:19

Çin'de nisan ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı döneminde göre arttığı bildirildi.

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

access_time13 Mayıs 2024 11:18

Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...

YORUM YAP

YORUMLAR (2)

  • Suzan Eksi25 Temmuz 2018 13:27Bütün vatandaşların dikkatine , iki gün önce Kadıköy evlendirme dairesinin önündeki duraktan arkadasim gece 2.00 civarlarında taksiye bindi ve tırnakçı taxsi şoförü 350 tl arkadaşımı dolandırdı . Gerekli mercilere bildirildi insallah en kısa zamanda yakalanır .

    (%0) (%0)
  • melih demir07 Ekim 2016 14:18turiste gerek yok banada yaptılar yedim..50 lira verdim..arabadan çıktım para üstü almaya döndüm sahte dedi..bide üstüne tekrar para verdim..ama geçen seneydi üçkaatı bilmiyordum yedim..hemde caddebostanda.**

    (%0,00) (%100,00)