İşte Otokar'ın yeni kamyonu

İşte Otokar'ın yeni kamyonu

access_time28 Mayıs 2013 19:01
50. yılını kutlayan Otokar hafif kamyon segmentinde Atlas'ı tanıttı
Otokar, hafif kamyon segmentindeki aracı Atlas'ı tanıttı. Otokar'dan yapılan yazılı açıklamada, kuruluşunun 50. yılını kutlayan şirketin hafif kamyon segmentinde de üretime başlayacağı belirtildi.
Koç Topluluğu şirketi Otokar ticari araç alanında 5.8 metreden, 12 metrelik otobüslere, treyler ve semi-treylerlere kadar geniş bir ürün yelpazesi ile faaliyet gösteren şirketin hafif kamyon segmentine de adım attığı belirtti. 2012 yılında cirosunda yüzde 13'lük büyüme ile 1 milyar lira hedefini aşan Otokar'ın, Atlas ile ticari araç alanında büyümeyi hedeflediğine işaret edilen açıklamada, 8.5 ton azami yüklü ağırlığı ve 5.5 ton istiap haddi ile aracın uygun ilk yatırım maliyeti, ekonomik yakıt tüketimi, düşük yedek parça ve bakım giderleri ile pazarda hareket yaratmayı amaçladığı belirtildi.
EN YÜKSEK YÜK TAŞIMA KAPASİTESİ
Yapılan açıklamada, "Kısa ve uzun olmak üzere iki farklı versiyon ile satışa sunulan Otokar Atlas, segmentinin en yüksek yük taşıma kapasitesine sahip aracıdır. Dizel Euro 5 motora sahip Otokar Atlas, 4 silindir, 3.760 cc motor hacmi, 156 BG motor gücü ve 500Nm/1200-1900 devir/dakika tork ile alanında en güçlü motor ve tork değerine sahip. 6 ileri, 1 geri şanzımana sahip araç, ABS fren sistemi, yardımcı fren ve havalı park freni ile de üst düzey bir güvenlik sunuyor."
Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar Atlas ile kamyon deneyimlerini dünyanın en çok satış yapan ticari araç üreticisi Foton ile birleştireceklerini söyledi. Aracın adını mitolojide gök kubbeyi omuzlarında taşıyan güçlü kahraman Atlas'tan aldığına dikkati çeken Görgüç, "Otokar Atlas ile 1960'lardan gelen kamyon deneyimimizi, dünyanın en çok satış yapan ticari araç üreticisi Foton ile birleştiriyoruz. Otokar Atlas sağlam, dayanıklı şasi yapısı ve makas sistemiyle kullanıcılara yüksek istihap sağlıyor. Sınıfının tek tam kuru havalı fren sistemine sahip aracı Atlas, emniyetli fren mesafesiyle sürücülere güven veriyor. Uygun yatırım maliyeti, çevreci Euro 5 Cummins motor teknolojisi, SCR teknolojisi, ideal 6 ileri şanzıman teknolojisi, uygun bakım ve yedek parça giderleri ile Otokar Atlas, kullanıcılarına her daim kazanç vaat ediyor. Hafif kamyon segmentinin en performanslı aracı Otokar Atlas, yüksek yol tutuş ve güvenli sürüş imkanı sağlaması, kliması, geniş, ferah ve kullanışlı kabini, şık iç tasarımı ve sürücülerin uzun yollarda konforlu şekilde dinlenmelerini sağlayan yatak sistemiyle de farklılık yaratıyor." dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

access_time14 Mayıs 2024 11:41

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikasına inşaat izni verildi

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

access_time14 Mayıs 2024 08:05

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir canlı yayında Togg'un Avrupa pazarına çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Kacır, "Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya...

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

access_time13 Mayıs 2024 17:19

Çin'de nisan ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı döneminde göre arttığı bildirildi.

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

access_time13 Mayıs 2024 11:18

Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)