Karsan Londra'da

Karsan Londra'da

access_time17 Ocak 2014 09:47
Karsan, Londra için tasarladığı taksi konfigürasyonunu Belediye Başkanı Boris Johnson’ın beğenisine sundu.
Karsan, Londra için tasarladığı sağdan direksiyonlu elektrikli taksi konfigürasyonunu, "Sıfır Emisyonlu Londra Taksisi Tanıtım Organizasyonu"nda Belediye Başkanı Boris Johnson'ın beğenisine sundu.

İlk kez 2010 yılında New York Şehri için Concept V1 taksi konseptini sıfırdan tasarlayan ve bugüne kadar aracı geliştirmeye devam eden Karsan, Londra'nın meşhur "black cab" tasarımını da göz önünde bulundurarak Londra için yeniden sağdan direksiyonlu elektrikli taksi tasarladı. Yeni model, "Sıfır Emisyonlu Londra Taksisi Tanıtım Organizasyonu"nda Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın beğenisine sunuldu.

'BÜTÜN TAKSİLERİN SIFIR EMİSYON KAPASİTESİNE SAHİP OLMASI GEREKECEK'

Etkinliğe ev sahipliği yapan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Londra taksisi"nin pek çok yönden ikonik bir değere sahip olduğunu ifade etti. 2018 yılından itibaren bütün taksilerin sıfır emisyon kapasitesine sahip olması gerekeceğini söyleyen Johnson, "Bugün burada gördüğüm daha temiz ve çevre dostu araçların, meşhur Londra taksisinin gelişiminin yolunda gittiğinin bir kanıtı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

LONDRA'DAN LONDRA İÇİN

Karsan ve tasarım ve mühendislik şirketi Hexagon Studio, Londra için tasarladığı yeni model taksi konseptini Londra'nın prestijli tasarım şirketi Royal College of Art (RCA) ile birlikte geliştirmek üzere yola koyuldu. Karsan'ın tamamen yenilenen Concept V1 aracı, eşsiz tasarım temaları ile sadece İngiltere'nin tarihi mirası üzerine kurulu değil aynı zamanda bir dizi farklı yenilikler içeriyor. Yürüyen 1/1 prototipin yanı sıra sergilenen üç farklı ¼ model bugüne kadar gerçekleştirilen kullanıcı araştırmalarının önemli noktalarını içeriyor. Concept V1, farklı türde motorlarla kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Elektrikli ve içten yanmalı motor gibi alternatif motor seçeneği sunan modern güç aktarma organı teknolojileri sayesinde Concept V1, engelli erişimi özelliğine ve geniş iç mekanına rağmen düşük seviye karbon ayak izine sahip.

TAM KAPSAMLI VE ERİŞİLEBİLİR

Concept V1, hareket kabiliyeti kısıtlı, tekerlekli sandalyeli veya yüklü yolculara ulaşım özgürlüğü tanıyor. Başlıca özellikleri arasında patentli, fabrikada monte edilen, aracın her iki yanında kaldırıma uzatılabilen otomatik ve aydınlatmalı bir tekerlekli sandalye rampası; 90 derece açılarak kolay erişim sağlayan, özel olarak tasarlanmış geniş kapılar; alçak zemin yapısı; tekerlekli sandalyenin sabit durması için bir emniyet mandalı; ayrıca görme ve işitme engelliler için klavye ve Braille yazısı ile iletişim olanakları yer alıyor.

BİSİKLETLİLER VE YAYALAR İÇİN GÜVENLİ

Yeni Concept V1'in en yenilikçi yönlerinden biri de diğer yol kullanıcıları ile iletişim içerisinde olması. Aracın arkasında yer alan patentli sinyalizasyon sistemi ile yolcu kapıları açılırken bisikletliler, Yayalar ve diğer araçların uyarılması sağlanıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Avrasya Tüneli'ne dev zam

Avrasya Tüneli'ne dev zam

access_time16 Mayıs 2024 11:40

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine 16 Mayıs 2024 tarihi itibariyle zam geldi. Tünelin tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 80 TL'den 112 TL'ye...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

access_time15 Mayıs 2024 17:41

Togg'un yeni modeline incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sayıda bakan eşlik etti.

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Engelliye dört koldan destek

Engelliye dört koldan destek

access_time15 Mayıs 2024 11:48

Yurt içinden satın alınan taşıtlarda engellilere ÖTV avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engellilerce, 5 yılda bir defaya mahsus...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)