Kiralama sektörü 10 kat büyüyecek

Kiralama sektörü 10 kat büyüyecek

access_time14 Ekim 2014 16:59
Avis&Budget Group YKB ve CEO’su Ron Nelson, İstanbul’a yapılacak olan 3. Havaalanıyla birlikte kiralama sektörünün 10 büyüyebileceğini söyledi
LEVENT ÇEZİK/ OTOMOBİLSAYFASİ.COM

Dünyanın lider araç kiralama şirketi Avis’in, Türkiye’deki 40. yılını kutlama vesilesi ile Avis Budget Group üst yönetimi yıllık toplantılarını İstanbul’da gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Avis&Budget Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ron Nelson, önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da kendisini ABD’nin New Jersey eyaletindeki şirket merkezindeki gibi hissettiğini belirten Nelson, Türkiye’nin potansiyeline övgüler yağdırdı. Ron Nelson, www.otomobilsayfasi.com ‘un “Ortadoğu’da bu kadar sıkıntı varken, yatırımlar durdurulmuşken, sizin Türkiye ve bölge ülkelerine yönelik ilginiz nedir?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Evet, bölgede ciddi sıkıntılar var. Fakat Türkiye bizim için önemli bir ülke. Biz yatırımlarımızı 3-5 yıl, hatta 50 – 100 yıllık planlar dahilinde yaparız. Bu sıkıntıların uzun sürmeyeceğini düşünüyoruz. İstanbul’a yapılacak olan 3. Havalimanı’yla birlikte kiralama sektörünün 10 kat büyüyebileceğini tahmin ediyoruz”.


Grand Tarabya Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya Avis&Budget Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ron Nelson, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Avis Budget Group EMEA Bölgesi Başkanı Larry de Shon ve Avis&Budget Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici katıldı.

Avis&Budget Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ron Nelson yaptığı konuşmada, Avis Budget Group’u değerlendirdi.Nelson; “Avis Budget Group olarak, Avis, Budget ve Zipcar markalarıyla dünya genelinde 10.000 lokasyonu ile 500 bin araçlık bir filo yönetmekteyiz. Geçen yıl gerçekleşen 130 milyon kira günü ile 8 milyar dolarlık bir gelir elde ettik. Avis ve Budget markaları ile tüm dünyada yükselen hacimle birlikte büyümeye devam ediyoruz. Zipcar, Payless ve A-pex yatırımları ile de finansal gücümüzü arttırıyoruz” dedi.

Otokoç Otomotiv bünyesinde faaliyet gösteren Avis ve Budget markalarının geçmişten bugüne gösterdiği büyüme başarısının altını çizen Nelson şöyle devam etti: “Avis – Budget Türkiye EMEA Bölgesinde müşteri memnuniyetinde yarattığı performansıyla dikkat çekiyor. Koç Grubu ile 40 sene önce başlayan uyumlu ve güçlü ortaklığımızın bugün geldiği noktada Avis & Budget Türkiye’nin performansı ile uluslararası arenada almış olduğu ödüllerin bu başarının en güzel göstergeleri olduğunu düşünüyorum. İşbirliğimizin nice 40 seneler devamını diliyorum.”

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise yaptığı değerlendirmede, “Bu yıl Avis’in 40. Yılını kutluyoruz ve aynı zamanda Avis Budget Group’un tüm EMEA bölgesinden 100’ün üzerinde ülkenin katıldığı lisansiye toplantısına ev sahipliği yapıyoruz. Bu bizi ayrıca gururlandırıyor” dedi ve ekledi “Avis Türkiye’nin bu büyüklüğe ulaşmasında Koç Holding ve Avis Budget Group’un 40 yıldır sürdürdüğü güçlü iş ortaklığı çok önemli katkılar sağlıyor ve bu sayede araç kiralama işimiz artan bir ivmeyle pazarın üzerinde bir büyüme gösteriyor.”

Otomotiv perakendeciliği iş birimini de bünyesinde barındıran Otokoç Otomotiv’in büyümesinde Avis’in katkısının önemine değinenÖzdemir, “Otokoç Otomotiv bu yıl toplamda 3,6 milyar TL ciro gerçekleştirecek. Bu cironun 1 milyar TL’si araç kiralama işimizden geliyor” dedi.

Toplantıda değerlendirmede bulunan Avis&Budget Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici, Avis Budget Group’un ve Koç Holding’in her zaman yaptıkları tüm yatırımları ve girişimleri desteklediklerini ve Türkiye’nin Avis Budget Group nezdinde çok önemli bir iş ortağı olduğunu belirtti ve “Şu anda 4 ülkede 84 ofisle 28.000 araç parkı ile hizmet veriyoruz, yeni ülke yatırımlarımız devam ediyor, çok yakında Avis Budget Group’un yeni markası olan Zipcar’ı ilk lisansiye ülke olarak lanse edeceğiz.” dedi. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

access_time14 Mayıs 2024 11:41

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikasına inşaat izni verildi

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

access_time14 Mayıs 2024 08:05

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir canlı yayında Togg'un Avrupa pazarına çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Kacır, "Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya...

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

access_time13 Mayıs 2024 17:19

Çin'de nisan ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı döneminde göre arttığı bildirildi.

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

access_time13 Mayıs 2024 11:18

Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)