Koç'a tepkiler bitmiyor

Koç'a tepkiler bitmiyor

access_time23 Nisan 2013 09:09
Mustafa Koç'un 'yerli oto intihar' sözlerine hükümet tepkisini dindirmedi
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’a atfedilen “Yerli marka otomobil, ticari intihardır” yönündeki sözleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından sert eleştirilere hedef olmuştu. Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım ise, yerli otomobil konusuna farklı bir tepki göstererek, “Bu ve buna benzer yatırımlar zorlamayla olmaz. Zorla yapılan işten hayır gelmez” ifadesini kullandı.
Bakan Yıldırım, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen İnşaat ve Maden Makineleri Fuarı’na (BAUMA) katılan Türk firmalarının standlarını gezdi. Burada gazetecilerle sohbet eden Bakan Yıldırım, Türkiye’de yerli otomobil üretimi konusunun yeterince tartışıldığını ve kendisinin de bu konuya fazla girmek istemediğini, ancak yapılacak yatırımın zorla değil, istekle yapılması
gerektiğini belirtti. Yıldırım, “Bu ve buna benzer yatırımlar zorlamayla olmaz. Zorla yapılan işten hayır gelmez. Bunların istekle, heyecanla yapılması gerekir” ifadesini kullandı.

‘Doğrusu şık olmadı’
Binali Yıldırım, geçmişte Türkiye’de otomotiv sanayinin gelişmesi amacıyla ithal otonun sınırlandığını, uzun süre insanların ne üretildiyse o kaliteye razı olmasının istendiğini, hatta buna mahkum edildiğini ifade etti. Yıldırım, “Sabit döviz kuruyla, yıllarca enflasyonun yüzde yüzlerde olduğu dönemde, bu derece destek ve kaynak sağlayan sektörün, bu duruma geldikten sonra kalkıp da ‘Biz bu işte yokuz, bu enayilik olur’ gibi bir çıkış yapması, doğrusu şık olmadı” dedi.
 Milli duruşa ihtiyaç olduğunu, verilen desteklerin bugün karşılığının görülmek istendiğini vurgulayan Yıldırım, “Parayı kazancı her şeyin üzerinde görmek yerine ülkemizin sınıf atlaması, teknolojik ve gelişmiş ülke olması için herkesin katkı sağlaması... Gün bugündür, para her zaman kazanılır eğer ülkeniz sağlamsa dimdik ayaktaysa daha çok kazanırsınız” diye konuştu.
 
NİHAT ERGÜN:
‘Yerim dar’ dediler, yeri genişlettik ‘Yenim dar’ diyorlar. Oynamaya niyetiniz yoksa ‘Oynamıyorum’ deyin olur biter...
 
ZAFER ÇAĞLAYAN: 
Bazı arkadaşlarımız zaman zaman kıbleyi şaşırmış olabilir. Bu lafı şiddetle kınıyorum...
 
BİNALİ YILDIRIM:
Bu yatırımlar zorlamayla olmaz. Zorla yapılan işten hayır gelmez. Heyecanla yapılmalı...
 
İki bakan eleştirmişti
 Koç’un sözlerini çeşitli demeçlerinde eleştiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, önceki gün Sapanca’da düzenlenen “2023 Hedefi Yolunda Türkiye Markası Çalıştayı”nda da, “Türkiye, dünyanın gelecekteki 5 yıldızından biri görülüyor. Biz bunu yaparız. Siz bakmayın, bazı arkadaşlarımız zaman zaman kıbleyi şaşırmış olabilir. ‘Yerli oto yapmak, ticarette intihar’ diyebilirler. Böyle bir lafı şiddetle kınıyorum” dedi. Çağlayan, “Tekrar tekrar söylüyorum bunu, çünkü çok dokundu. Bu konuda konuşmaya devam edeceğim, taa ki Mustafa konuşmasını düzeltene kadar” ifadesini kullandı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün de, Koç’un ifadesini eleştirerek, “Sektör, stratejik yatırımlar içine alınmasını talep etti, yerine getirildik. Başka destekler de sağladık. ‘Yerim dar’ dediler, yeri genişlettik ‘Yenim dar’ diyorlar. Oynamaya niyetiniz yoksa ‘Ben oynamıyorum’ deyin olur biter” demişti.

 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

access_time14 Mayıs 2024 11:41

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikasına inşaat izni verildi

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

access_time14 Mayıs 2024 08:05

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir canlı yayında Togg'un Avrupa pazarına çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Kacır, "Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya...

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

access_time13 Mayıs 2024 17:19

Çin'de nisan ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı döneminde göre arttığı bildirildi.

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

access_time13 Mayıs 2024 11:18

Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)