Kurdaki artış fiyatlara yansıyacak

Kurdaki artış fiyatlara yansıyacak

access_time29 Ağustos 2013 17:44
Tofaş CEO'su Kamil Başaran, kurdaki artışın otomobil piyasasına etkisinin olacağını söyledi...
Koç Holding (KCHOL) ve İtalyan Fiat ortaklığı otomotiv üreticisi Tofaş'ın (TOASO) CEO'su Kamil Başaran, kurdaki yükselişin mutlaka fiyatlanacağını, kredi faizlerindeki yükselişin Eylül/Ekim'den itibaren kademeli olarak maliyetlere yansıyacağını söyledi.
Otomotiv pazarının kur ve faiz endişelerinin Ağustos'ta talebi öne çekmesine bağlı büyüdüğünü belirten Başaran, pazarın 70 bin civarında gerçekleşebileceğini ifade etti.
Başaran "Otomotiv pazarının mevcut koşullarda bu yıl 820 bin adet ile 2012'ye yakın konumlanacağını düşünüyoruz; kur ve faiz pazara şekil verecek" dedi.
Şirketi hakkında da bilgiler veren Başaran, "Tofaş'ın açık döviz pozisyonu yok. Son dönemdeki çalkantıdan finansal ve ekonomik anlamda zarar görmeyi beklemiyoruz. Tofaş üretim ve ihracat için yıl sonu hedeflerini koruyor. Önümüzdekİ 3-4 ayın seyrine göre az bir miktar aşağıda kalabilir" diye konuştu.
Tofaş CEO'su, Avrupa otomotiv pazarındaki toparlanmanın 2015 yılından itibaren daha net şekilde gerçekleşmesini beklediğini de sözlerine ekledi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Avrasya Tüneli'ne dev zam

Avrasya Tüneli'ne dev zam

access_time16 Mayıs 2024 11:40

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine 16 Mayıs 2024 tarihi itibariyle zam geldi. Tünelin tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 80 TL'den 112 TL'ye...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

access_time15 Mayıs 2024 17:41

Togg'un yeni modeline incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sayıda bakan eşlik etti.

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Engelliye dört koldan destek

Engelliye dört koldan destek

access_time15 Mayıs 2024 11:48

Yurt içinden satın alınan taşıtlarda engellilere ÖTV avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engellilerce, 5 yılda bir defaya mahsus...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)