Mercedes'ler yeni yılda, yeni isimlerle yolda

Mercedes'ler yeni yılda, yeni isimlerle yolda

access_time12 Kasım 2014 10:48
Mercedes-Benz, 2015 yılı itibariyle otomobil modellerinin bir bölümünü ve motor seçeneklerini farklı şekilde adlandırmaya başlıyor
128 yıllık köklü geçmişe sahip Mercedes-Benz, 2015 yılı itibariyle otomobilmodellerinin adlandırılmasında değişikliğe gidiyor.
 
Otomobilleri, ait oldukları sınıflara ve motor seçeneğinin kısaltmasına göre adlandırmaya başlayacak Mercedes-Benz’in Almanya’da düzenlediği basın toplantısında, Daimler AG Mercedes-Benz Otomobil Grubu Başkanı Ola Källenius ve Pazarlama İletişimi Bölüm Yöneticisi Dr. Jens Thiemer, yeni adlandırmayı dünya basınına tanıttı.
 
Yeni strateji kapsamında Mercedes-Benz, SUV modellerin adlandırılmasını efsane modeli G-Serisi’ni baz alarak yapacak; S-Serisi platformundaki GL  GLS olarak, E-Serisi platformundaki ML  GLE olarak,  C-Serisi platformundaki GLK ise GLC olarak adlandırılacak. A-Serisi platformu üzerinde üretilen yepyeni GLA modeli ise hali hazırda 2014 yılı ortalarında pazara sunulmuştu. Böylece, Mercedes-Benz otomobiller kendi sınıflarında hem binek hem de SUV modeller olarak kullanıcılarına eşsiz sürüş deneyimi yaşatmaya devam edecek. 

Ürünlerin segmentasyonuna paralel olarak oluşturulan bu yeni düzenleme sonunda tüm Mercedes-Benz otomobiller 2015 yılı itibariyle aşağıdaki model isimleri ile satışta olacak:


Mercedes-Benz, model isimlerinin yanı sıra otomobillerin motor seçeneklerini de farklı şekilde adlandırmaya başlayacak. Bu kapsamda her motor seçeneğinin sadece ilk harfi kullanılacak; doğal gazla çalışan motorlar artık Natural Gas Drive yerine “c”, dizel motorlar BlueTEC veya CDI yerine “d”, elektrikli motorlar PLUG-IN HYBRID veya Electric Drive yerine “e”, yakıt hücreli motorlar F-Cell yerine “f” ve hibrit motorlar HYBRID veya BlueTEC HYBRID yerine “h” harfleri ile kullanılacak.
 
Yeni yılda Mercedes-Benz otomobillerin motor seçenekleri aşağıdaki şekilde adlandırılacak:
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

access_time14 Mayıs 2024 11:41

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikasına inşaat izni verildi

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

access_time14 Mayıs 2024 08:05

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir canlı yayında Togg'un Avrupa pazarına çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Kacır, "Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya...

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

access_time13 Mayıs 2024 17:19

Çin'de nisan ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı döneminde göre arttığı bildirildi.

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

access_time13 Mayıs 2024 11:18

Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)