Mobil EDS 6 bin 538 sürücüye göz açtırmadı

Mobil EDS 6 bin 538 sürücüye göz açtırmadı

access_time13 Aralık 2015 13:04
Mobil Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) İstanbul'da, trafik kurallarını ihlal eden çok sayıda sürücüyü tespit etti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğünün koordineli çalışmaları kapsamında, 11 Mobil EDS aracı, park, duraklama, emniyet şeridi ve hız ihlallerini belirlemek için şehir içinde dolaşıyor. Mobil EDS ile tespit edilen ihlaller, kablosuz haberleşme aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü Kontrol Merkezine iletiliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü de ihlalleri belgeleyerek, ceza tutanaklarını sürücülere gönderiyor.


KARA NOKTALAR GÖZETİM ALTINDA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürü Yunus Emre Ayözen, Mobil EDS ile İstanbul trafiğini rahatlatmaya çalıştıklarını söyledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında, şehirde sıkça kazaların meydana geldiği "kara noktalar"ın belirlendiğini ve "kaza risk haritası"nın oluşturulduğunu belirten Ayözen, şöyle konuştu:

"Çalışma sonucunda, şehirde kaza riski yüksek yol ve kavşak noktalarında yeni uygulama, uyarı ve ikaz sistemlerinin kurulmasına yönelik raporlar hazırlandı. Bir yıl boyunca kamera kayıtları yapılarak kaza noktaları, kazaların oluş şekilleri, nedenleri araştırıldı. Belirlenen 340 güzergahta, 11 mobil EDS aracı ile 18 Kasım'dan bu yana İstanbul genelinde ihlal tespiti yapılmaktadır. Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, 3 bin 182 duraklama ihlali, bin 344 taralı alan ihlali, 2 bin 12 park ihlali, toplamda 6 bin 538 ihlal tespiti yapılmıştır."

Ayözen, Mobil EDS'lerin 24 saat kesintisiz hizmet verdiğini ifade etti. Artık İstanbul trafiğinde yeni bir dönem başladığını ve sistem sayesinde trafik ihlallerinin önüne geçilerek olası kazaların önleneceğini aktaran Ayözen, "Akıllı gözlükler ile dar sokaklar gibi çevresel etkiler nedeniyle Mobil EDS'nin ulaşamadığı noktalardaki ihlalleri tespit ediyoruz" diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Avrasya Tüneli'ne dev zam

Avrasya Tüneli'ne dev zam

access_time16 Mayıs 2024 11:40

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine 16 Mayıs 2024 tarihi itibariyle zam geldi. Tünelin tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 80 TL'den 112 TL'ye...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

access_time15 Mayıs 2024 17:41

Togg'un yeni modeline incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sayıda bakan eşlik etti.

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Engelliye dört koldan destek

Engelliye dört koldan destek

access_time15 Mayıs 2024 11:48

Yurt içinden satın alınan taşıtlarda engellilere ÖTV avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engellilerce, 5 yılda bir defaya mahsus...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)