Oruç tutan sürücülere trafikte dikkat uyarısı

Oruç tutan sürücülere trafikte dikkat uyarısı

access_time15 Temmuz 2014 14:47
Her gün oruçlu bir şekilde trafiğe çıkan sürücülere uzmanından uyarı var
Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkanı Hitay Güner, ramazan ayı dolayısıyla meydana gelen yorgunluk, uyuşukluk ve uykuhalinden dolayı trafikte yaşanabilecek olumsuzluklarakarşı oruçlu sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Güner, yaptığı açıklamada, özellikle iftar vaktine doğru açlığın insanlar üzerindeyoğun bir yorgunluk etki oluşturduğunu belirtti.
Ramazan ayının yaza gelmesi dolayısıyla yollardaki araç yoğunluğunun da daha fazla olduğuna dikkati çeken Güner, "Orucu sabah insan hissetmiyor ama iftar yaklaştıkça uyuşukluk ve uykuhali artıyor, bu anlarda kişilerin direksiyon başına geçmemesi lazım. İnsanın karnı tam açken veya tamamen doyduktan sonra direksiyon başına geçmesi başlı başına bir risktir" dedi.

Güner, araç kullanırken insanın ağırlıklı olarak ellerini kullandığını ifade ederek, diğer uzuvlarını hareket ettiremediği için kişilerin üzerine ağırlık çöktüğüne işaret etti.
Uzun süre direksiyon başındaki sürücülerin 2 saatte bir en az 5 dakika araçtan çıkarak mola vermeleri gerektiğini vurgulayan Güner, "Bu esnada yapılan hareket, kan dolaşımını hızlandırırve o uyuşukluğu insanın üzerinden alır.

Ayrıca, beyin dinleneceği için yavaşlayan refleksler kuvvetlenir. Bu, her zaman için geçerli olan bir şey sadece ramazana mahsus değil. Amaramazanda diğer aylara nazaran insana daha fazla ağırlık çöküyor" diye konuştu. Güner, telafisi mümkün olmayan hasarlara maruz kalmamak için trafik kurallarına uyulmasının ve yavaş hareket edilmesinin önemli olduğunu kaydetti.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Avrasya Tüneli'ne dev zam

Avrasya Tüneli'ne dev zam

access_time16 Mayıs 2024 11:40

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine 16 Mayıs 2024 tarihi itibariyle zam geldi. Tünelin tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 80 TL'den 112 TL'ye...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

access_time15 Mayıs 2024 17:41

Togg'un yeni modeline incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sayıda bakan eşlik etti.

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Engelliye dört koldan destek

Engelliye dört koldan destek

access_time15 Mayıs 2024 11:48

Yurt içinden satın alınan taşıtlarda engellilere ÖTV avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engellilerce, 5 yılda bir defaya mahsus...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)