Oto galericileri isyanda

Oto galericileri isyanda

access_time19 Haziran 2013 14:58
Ölü geçen kış sezonunun ardından ilkbaharda da umduğunu bulamayan galericiler, internetten kayıt dışı satışlara isyan ediyor
Bursa Oto Galericileri Sitesi (Oto-Koop) Başkanı Rasim Hazar, bayilerin ikinci el otomobil pazarlamasının yanı sıra internet üzerinden veya açık oto pazarlarında yapılan kayıt dışı satışların "ikinci el oto galericileri"ni zor durumda bıraktığını açıkladı. Özellikle kayıt dışı satışlara karşı vatandaşları uyaran Hazar, bu tür durumlarda devlet vergi kaybına uğrarken, tüketicilerin de dolandırıcılık olaylarıyla karşı karşıya kaldığını vurguladı.
Kullanılmış otomobil almayı planlayanlara, satış öncesi ve sonrası muhatap bulabilecekleri yerleri öneren Hazar, kayıt dışı olarak "pert" ya da "çalıntı" araç aldığını sonradan fark eden tüketicilerin hikayelerini hatırlattı.
Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, mayıs ayında yüzde 14,97, ocak-mayıs döneminde ise yüzde 14,13'lük artış kaydederken, "ikinci el" satışları, kış mevsiminin ardından ilkbaharda da umduğunu bulamadı. Hazar, ikinci el oto pazarı için kış mevsiminin "ölü sezon" olduğunu, bu yüzden bütün umutlarını ilkbahar aylarına bağladıklarını söyledi.
Son yılların en durgun kış mevsimini yaşadıklarını, satış olmadığı için herkesin cepten yediğini anlatan Hazar, yaz tatiline otomobille gitme isteğinden dolayı, ilkbahar aylarında satışların hemen her yıl arttığını, ancak bu yıl tersi bir durumun olduğunu belirtti.
Hazar, ilkbahar aylarını geride bırakıp yaza girerken satışlar açısından kış mevsiminin ölü sezonundan pek de bir fark göremediklerini dile getirerek, "Ama deyim yerindeyse ilkbaharı da boş geçtik. Daha önce böyle bir durgunluk görmemiştik" diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

access_time13 Mayıs 2024 11:18

Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

access_time12 Mayıs 2024 10:21

İstanbul Üsküdar’da düzenlenecek İstanbul'u Koşuyorum Asya Etabı Koşusu ve Şişli'deki Bizim Sokak etkinliği nedeniyle bugün bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

access_time11 Mayıs 2024 15:34

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 4 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

access_time11 Mayıs 2024 14:37

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde yapılacak onarım çalışmaları nedeniyle bölgede ulaşım tek şeritten sağlanacak.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)