Parası olmayan için son 2 gün

Parası olmayan için son 2 gün

access_time29 Ocak 2014 16:26
BDDK kararları 1 Şubatta yürürlüğe giriyor, taksit düzenlemesi gelince araba almak zorlaşacak...
Yeni otomobil almak ve ücretin tamamını bankadan kredi olarak çekmek istiyorsanız yeni düzenlemeye takılmamak için son 2 gününüz kaldı. BDDK'nın kredi miktarı ve taksitlerdeki düzenlemesi 1 Şubat'ta yürürlüğe giriyor.

Haber 7.com’dan Ferhat Esnek'in haberine göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, tüketiciyi korumaya yönelik olarak yaptığı düzenleme ile tüketicileri alışverişe özendirilmesinin önüne geçmeyi planlıyor. Başbakan Yardımıcı Ali Babacan, Türkiye'de gelirinin çok üzerinde harcama yapan kesimlerin olduğunu ve son 5 yılda da kredi harcamalarının 4-5 katına çıkması sonrası düzenlemeye gideceklerini söylemişti. Artan kredi kartı harcamaları ve kredi borcunu ödeyemeyen yüzbinlerce tüketiciyi yakından ilgilendiren yeni düzenleme sonrası borçlanmada da yeni yapılanmaya gidiliyor.

1 Şubat'tan sonra yürürlüğe girecek olan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik'le, bundan böyle bankalardan taşıt kredisi çekecek olan banka müşterisi, değeri 50 bin TL olan bir otomobil satın almak isterse otomobilin fatura değerinin yalnızca yüzde 70'lik kısmını bankadan çekebilecek. Bu da 35 bin TL'ye denk geliyor.

Otomobilin değeri, 70 bin TL ise, tüketici yine 35 bin TL taşıt kredisi kullanabilecekti. Çünkü 50 bin TL ve üzeri taşıtlarda kullanılabilecek taşıt kredisi en fazla otomobilin değerinin yüzde 50'si olabilecek. İkinci el araçlarda taşıt değerinin tespitinde kasko değeri esas alınacak. Yani cebinde parası olmayana otomobil almak hayal olacak.
Mevcut durumda bankalar, müşterilerine otomobil fiyatının tamamını kredi olarak kullandırabiliyor.

Kredi miktarından olduğu gibi taksit sayısında da yeni düzenleme 1 Şubat'ta yürürlüğe girecek. BDDK'nın yönetmelikte yaptığı değişiklikle, tüketici kredilerinde taksit sayısı 36 ayı, taşıt kredilerinde taksit sayısı 48 ayı geçemeyecek. Durum böyle olunca sınırlamadan etkilenmek istemeyenler bankalara akın etti. BDDK'nın geçtiğimiz 2013 yılını Kasım ayında duyurduğu düzenlemenin ardından taşıt kredilerinde patlama oldu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

access_time12 Mayıs 2024 10:21

İstanbul Üsküdar’da düzenlenecek İstanbul'u Koşuyorum Asya Etabı Koşusu ve Şişli'deki Bizim Sokak etkinliği nedeniyle bugün bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

access_time11 Mayıs 2024 15:34

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 4 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

access_time11 Mayıs 2024 14:37

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde yapılacak onarım çalışmaları nedeniyle bölgede ulaşım tek şeritten sağlanacak.

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

access_time11 Mayıs 2024 13:58

İçişleri Bakanı Yerlikaya, trafik ekiplerince 2-9 Mayıs tarihleri arasında 1 milyon 896 bin 66 araç denetlendiğini açıkladı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)