Porsche elektrikli otomobil pilleri için Çinli CATL ile görüşüyor

Porsche elektrikli otomobil pilleri için Çinli CATL ile görüşüyor

access_time06 Eylül 2019 11:31
Yeni elektrikli modeli Taycan’ın piyasaya sunmaya hazırlanan Porsche, otomobil pillerinin tedariği için Çinli CATL şirketiyle iş birliği yapabilir

Kısa bir süre sonra yeni elektrikli modeli Taycan’ın piyasaya sunmaya hazırlanan Porsche, otomobil pillerinin tedariği için Çinli CATL şirketiyle iş birliği yapmaya hazırlanıyor.

Çin’de gazetecilere açıklama yapan Porsche Araştırma ve Geliştirme Müdürü Michael Steiner, CATL ile görüşmelerin iyi gittiğini söyledi…

Elektrikli otomobil alanına yaptığı yatırımları hızlandıran Porsche, otomobil pillerini Çinli Contemporary Amperex Technology’den (CATL) temin etme konusunda görüşmeler yaptığını açıkladı. Porsche Araştırma ve Geliştirme Müdürü Michael Steiner, Çin’in Fuzhou kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Alman otomobil üreticisi ve CATL arasındaki görüşmeleri “iyi gidiyor” sözleriyle özetleyerek şirketin üretim seviyesini övdü.

Bloomberg’de yer alan haberde, Porsche’nin ebeveyni olan Volkswagen’nin tedarikçi olarak zaten CATL’yi seçtiğini belirtilerek “Bu listeye Porsche’nin eklenmesiyle CATL rakiplerine karşı üstünlük sağlamış olacak” denildi. Porsche’nin Çin’den sorumlu yöneticisi Jens Puttfarcken ise aynı toplantıda yaptığı açıklamada, otomobil üreticisinin Tesla’nın Çin’de yüzde 10’luk araç vergisinden muaf olduğuna vurgu yaparak, kendilerinin de 2020 yılında Taycan modeliyle bu muafiyetten yararlanabileceklerini söyledi.

Puttfarcken açıklamalarını “Çinli yetkililerle yoğun bir şekilde çalışıyoruz” sözleriyle tamamladı. Porsche yeni elektrikli otomobili Taycan’ı kısa bir süre önce ilk kez Çin’de denemişti. Test sürüşü 26 Nisan 2018’de açılan ve Asya’da ilk, dünya genelinde ise altıncı sırada yer alan Shangai’deki Porsche Deneyim Merkezi’nde yapılmıştı. Merkez, 5.5 kilometrelik Shanghai Uluslararası Yarış Pistine doğrudan erişimi sağlıyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

access_time12 Mayıs 2024 10:21

İstanbul Üsküdar’da düzenlenecek İstanbul'u Koşuyorum Asya Etabı Koşusu ve Şişli'deki Bizim Sokak etkinliği nedeniyle bugün bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

access_time11 Mayıs 2024 15:34

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 4 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

access_time11 Mayıs 2024 14:37

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde yapılacak onarım çalışmaları nedeniyle bölgede ulaşım tek şeritten sağlanacak.

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

access_time11 Mayıs 2024 13:58

İçişleri Bakanı Yerlikaya, trafik ekiplerince 2-9 Mayıs tarihleri arasında 1 milyon 896 bin 66 araç denetlendiğini açıkladı

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • Levent Zeybek07 Eylül 2019 14:22En mantıklısını yapar. Hem de daha uyguna üretir

    (%0) (%0)