Renault Avrupa'da büyümeye devam ediyor

Renault Avrupa'da büyümeye devam ediyor

access_time09 Temmuz 2015 09:27
Renault Grup satışları yılın ilk yarısında, yaklaşık 1.4 milyon araca yükseldi
Grup’un ticari sonuçları, birkaç aydır gözlemlenen trendi doğruladı: birbirini dengeleyen, Avrupa'da dinamizm ve uluslararasında tamamen farklı büyüme.

Avrupa'daki Renault satışları pazardan daha hızlı büyümeye devam ediyor. Grup satışları, %8.5 artan pazarda %9.3 artış kaydetti (849 bin 088 satış adedi). Grup pazar payı, özellikle Güney Avrupa'nın performansı sayesinde %10.2'ye ulaşarak (binek+hafif ticari) birçok Avrupa ülkesinde yükselişe geçti.

Renault markası, güçlü bir performans sergiledi: marka satışları, Clio, Captur, Twingo, Trafic ve Master modellerinin de desteğiyle %10.6 artarak 643 bin 928 adede yükseldi.

Avrupa dışında ise, özellikle pazar trendinde düştüğü Rusya ve Brezilya'da, bazı yükselen pazarlardaki çalkantılar, Grup satışlarında etkisini sürdürüyor. Buna rağmen, Grup satışlarında Türkiye, Romanya ve Cezayir'de durum çok daha pozitif (%35.3, %23.9 ve %8.6).

Avrasya Bölgesi'nde, ekonomik kriz yaşayan Rusya pazarı yılın ilk yarısında %37.1 oranında düştü. Oldukça rekabetçi pazarda Grup, marjını korumaya odaklandı ve 0.5 puan düşüşle %7.4'lük pazar payı kaydetti.

Grup satışlarının %35.3 arttığı (67 bin 849 adet) %15.8 pazar payı olan Türkiye'deki yükseliş ve Romanya'da kaydedilen güçlü performans (yaklaşık %42 pazar payı ile %24), tüm Avrasya bölgesinin, satışlarındaki düşüşü %-10.2'ye sınırlamalarını sağladı.

Renault Grup CPO (Chief Performance Officer) ve Satış Pazarlama Başkan Yardımcısı Jérôme Stoll, "2015 yılının ilk yarısında, Avrupa'daki konumumuzu önemli ölçüde güçlendirdik, Rusya ve Brezilya pazarlarındaki düşüşü de dengeledik. Bu sonuçlar, belirli pazarlara daha az bağımlı olduğumuzu ve ortaya çıkan fırsatları nasıl değerlendireceğimizi bildiğimizi gösteriyor" açıklamasında bulundu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

access_time18 Mayıs 2024 01:54

İstanbul'da "Büyük Eğitim Mitingi" nedeniyle bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Seda Kaçan, İtalya’da piste çıkıyor! Hedef Avrupa şampiyonluğu

Seda Kaçan, İtalya’da piste çıkıyor! Hedef Avrupa şampiyonluğu

access_time17 Mayıs 2024 15:30

Türk kadın pilot Seda Kaçan, 19 Mayıs'ta İtalya'da piste çıkacak. Kaçan'ın hedefi TCR Avrupa Dayanıklılık Şampiyonası'nda kendi kategorisini ilk sırada tamamlayarak Avrupa...

Rusya'nın elektrikli otomobili Atom, 2025’te seri üretimde

Rusya'nın elektrikli otomobili Atom, 2025’te seri üretimde

access_time17 Mayıs 2024 14:18

Rusya'nın elektrikli otomobilini üreten Kama şirketinin Genel Direktörü Povarazdnyuk, 'Atom' isimli elektrikli aracın seri üretime geçme tarihini 2025 yılının üçüncü çeyreği...

Çinli otomobil markalarından Türkiye'ye yatırım hamlesi

Çinli otomobil markalarından Türkiye'ye yatırım hamlesi

access_time17 Mayıs 2024 11:42

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çinli iki elektrikli araç üreticisinin Türkiye'de yatırım yapmaları için yapılan görüşmelerin ileri aşamada olduğunu...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)