Robot otomobiller geliyor

Robot otomobiller geliyor

access_time21 Eylül 2013 09:46
Sürücüsüz gidebilen araç yarışının son üyesi elektrik otomobil devi Tesla. Şirket, 'robot otomobillerin' üç yıl içinde yollara çıkacağı iddiasında...
Sürücüsü olmadan gidebilen araçlar 1980'lerin fenomen dizisi 'Kara Şimşek'ten (Knight Rider) bu yana insanların hayali. Bu hayali hayata geçirmek amacıyla otomotiv sektöründe uzun yıllardır çalışmalar yapılıyor.
Üç yıl önce internet devi Google, sürücü olmadan gidebilen otomobille tanıştırdı bizi. Trafiğe çıkan 7 araç 224 bin km yol yaptı. Ancak araçların yaptığı kazalar henüz hazır olmadıklarını ortaya koydu. Google ile başlayan insansız araç döneminde artık vites çabuk yükseliyor. Otomotiv devleri 'otonom' yani kendi kendine gidebilen araçları piyasaya çıkarmak için ciddi bir yarış içinde. Elektrikli otomobil üretiminde lider şirketlerden Tesla bu konuda en büyük iddiayı ortaya koyan şirket oldu. Tesla, 'robot otomobillerin' üç yıl içinde yollara çıkmasını planlıyor.
Tesla şu an dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticileri arasında. Şirketin lüks sedanı Model S, bu yıl 'ilk kez kar eden elektrikli aracı olmayı başardı. Elektrikli otomobil üretiminde geleneksel otomobil üreticileri Renualt-Nissan, General Motors, Mitsubishi gibi firmalara kafa tutan Tesla, şimdi de sürücüsüz otomobil üretme yarışına katıldı. Şirketin CEO'su Elon Musk, hayli iddialı bir açıklamada bulunarak kendi kendine gidebilen araçların üç yıl içinde trafiğe çıkacağını ifade etti. Musk, söz konusu projeleriyle ilgili fazla detaya girmedi ve  bunun bir başka gruptan teknoloji yardımı almadan kendi bünyelerinde geliştirecekleri bir proje olduğunu söylemekle yetindi. Şirketin internet sitesinde de Tesla'nın tam otonom bir araç geliştirmesi projesinde yer alabilecek mühendisler arandığına dair ilanlar yer alıyor.(Dünya/Evrim Küçük)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)